Planlæg dit besøg på Svenstrup Bibliotek

Vi glæder os til at få besøg af dig. Her har vi samlet en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på Svenstrup Bibliotek.

Åbningstider

Biblioteket har åbnet alle ugens dage – se hvornår og hvordan her

Find vej til Svenstrup Bibliotek 

Adressen er: Godthåbsvej 14D, 9230 Svenstrup.

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Der er busstoppested tæt på biblioteket ved Svenstrup Torv. Der er 350 meter til Svenstrup Station.

Oplev Svenstrup Bibliotek i 3D

Parkeringsforhold 

Der er parkeringspladser tæt på biblioteket på Svenstrup Torv.

Garderobe og opbevaring 

Svenstrup Bibliotek har ingen garderobe eller mulighed for opbevaring.

Toiletter 

Biblioteket har et handicapvenligt gæstetoilet.

Mad og drikke 

Du er meget velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket. Der er ikke mulighed for at købe noget hos os, men der er indkøbsmuligheder tæt på.

Besøg af de mindste 

Vi har en pusleplads, men ikke et ammerum. Du må gerne amme din baby inde på biblioteket.

Du må gerne parkere din barnevogn ved indgangen, men der er også plads til en enkelt vogn inde på biblioteket. 

Vi har et legeområde til vores mindste gæster.

Du er altid velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål til vores faciliteter eller tilbud til børnefamilier.

Dyr  

Førerhunde og servicehunde, der ledsages af deres ejer, er velkomne på Aalborg Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente tid.

Adgang og elevatorer

Ved Svenstrup Bibliotek er der en lille rampe op til den bredde hovedindgang. Den er 115 cm bred og har automatiske skydedøre.

Hvis du besøger biblioteket i selvbetjent tid, skal du anvende dit sundhedskort til at åbne døren. Kortlæseren sidder i højre side og er placeret i ca. 100 cm. højde.  

Biblioteket er niveaufrit, så der er ingen trapper eller elevatorer indendørs.

Hovedveje i biblioteket er min. 130 cm, og mellemrummet mellem vores reoler er minimum 100 cm. To steder er passagen dog smallere end 100 cm.

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene, flere sammen, åbnet eller mere afskærmet og privat.

  • Vi har ikke helt afskærmede pladser, men du kan ofte finde et roligt hjørne
  • Udlåns-, og afleveringsautomat har hævesænkefunktion
  • Lån af computer: Vi har pc-er i almindelig siddehøjde.

Arrangementer og møder

Hvis du er til et arrangement, og du har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi holder arrangementer i biblioteksrummet, hvor der er nem adgang for fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi naturligvis plads til det. Det er et lille bibliotek, men vi hjælper dig gerne på plads.

Du kan finde flere informationer i den enkelte arrangementsbeskrivelse, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement. Se vores kommende arrangementer her

Teleslynge

Vi har ikke et fast teleslyngeanlæg på Svenstrup bibliotek. Du kan låne en mobil teleslynge i forbindelse med arrangementer. Skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300, hvis du gerne vil låne en mobil teleslynge – gerne to dage før arrangementet. 

Usynlige handicaps – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor, når du besøger Aalborg Bibliotekerne.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål hos alle Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser.

Læs mere om solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet her

https://www.aalborgbibliotekerne.dk/node/4129

Har du svært ved at læse?

Hvis du har dysleksi eller kognitive vanskeligheder, bruger du sikkert meget energi, når du læser. Vi giver mulighed for, at du kan låne fysiske bøger og magasiner i længere tid. Du kan derfor låne bøger hos os i 60 dage i stedet for 35 dage. Det samme gælder blade og magasiner.

Kom ind og snak med os. Vi skal ikke se dokumentation for dine udfordringer, og vi skal bare registrere det én gang, så er du sikret den ekstra lånetid.

Læs mere om hjælp, netværk og inspiration til dig, der har svært ved at læse