Planlæg dit besøg på Historie Aalborg

Vi glæder os til at få besøg af dig. Her har vi samlet en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på HistorieAalborg.

Åbningstider

HistorieAalborg har åbnet med betjening på hverdage – se hvornår og hvordan her

Find vej til HistorieAalborg 

Adressen er: Arkivstræde 1, 9000 Aalborg

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Der er busstoppested i Danmarksgade ved Netto.

Parkeringsforhold 

HistorieAalborg har ikke egne parkeringspladser. Du kan parkere ½ time i Niels Ebbesens Gade.

Garderobe og opbevaring 

HistorieAalborg har et garderobestativ og skabe til opbevaring.

Toiletter 

HistorieAalborg har to gæstetoiletter, hvoraf det ene er handicapvenligt.

Mad og drikke 

Du er meget velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på HistorieAalborg. Der er ikke mulighed for at købe noget hos os, men du kan lave en kop te eller kaffe eller tage et glas vand fra hanen i tekøkkenet.  

Dyr  

Førerhunde og servicehunde, der ledsages af deres ejer, er velkomne på Aalborg Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket.

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente åbningstid.

Adgang og elevatorer

På HistorieAalborg er der trapper med gelænder op til hovedindgangen. Døren er tung at åbne. Man kan komme rundt om huset og tage en elevator med personalets hjælp. Ring på tlf. 99314234, hvis vi skal komme ud og hjælpe dig.                    

Hovedveje i biblioteket er min. 130 cm, og mellemrummet mellem vores reoler er minimum 100 cm. 

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene, flere sammen, åbnet eller mere afskærmet og privat.

Vi har ikke helt afskærmede pladser, men du kan sagtens finde et roligt sted. Vi har en sofa, kontorstole og skalstole at sidde på.

Arrangementer og møder

Hvis du er til et arrangement, og du har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi holder arrangementer i biblioteksrummet, hvor der er adgang for fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi naturligvis plads til det. Vær opmærksom på, at personalet kan hjælpe dig med adgang til elevatoren.  

Du kan finde flere informationer i den enkelte arrangementsbeskrivelse, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement.

Se vores kommende arrangementer her 

Teleslynge

Vi har ikke et fast teleslyngeanlæg på HistorieAalborg. Du kan låne en mobil teleslynge i forbindelse med arrangementer. Skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300, hvis du gerne vil låne en mobil teleslynge – gerne to dage før arrangementet.

Usynlige handicaps – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor, når du besøger Aalborg Bibliotekerne.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål hos alle Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser.

Læs mere om solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet her

Har du svært ved at læse?

Hvis du har dysleksi eller kognitive vanskeligheder, bruger du sikkert meget energi, når du læser. Vi giver mulighed for, at du kan låne fysiske bøger og magasiner i længere tid. Du kan derfor låne bøger hos os i 60 dage i stedet for 35 dage. Det samme gælder blade og magasiner.

Kom ind og snak med os. Vi skal ikke se dokumentation for dine udfordringer, og vi skal bare registrere det én gang, så er du sikret den ekstra lånetid.

Læs mere om hjælp, netværk og inspiration til dig, der har svært ved at læse