Planlæg dit besøg på Hals Bibliotek

Vi glæder os til at få besøg af dig. Her har vi samlet en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på Hals Bibliotek.

Åbningstider

Biblioteket har åbnet alle ugens dage.

Se åbningstider her

Find vej til Hals Bibliotek 

Adressen er: Østergade 2A, 9370 Hals

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Der er busstoppested 200 meter fra biblioteket.

Parkeringsforhold 

Der er parkeringspladser knyttet til Hals bibliotek. Der er ikke pladser med handicapskilt, men alle parkeringspladser er tæt på biblioteket.

Garderobe og opbevaring 

Hals Bibliotek har ingen garderobe eller mulighed for opbevaring.

Toiletter 

Biblioteket har et handicapvenligt gæstetoilet.

Mad og drikke 

Du er meget velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket. Der er ikke mulighed for at købe noget hos os.

Besøg af de mindste 

Vi har en pusleplads, men ikke et ammerum. Du må gerne amme din baby inde på biblioteket.

Du må gerne parkere din barnevogn i forgangen, men den er også velkommen inde på biblioteket.  

Vi har et legeområde til vores mindste gæster.

Du er altid velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål til vores faciliteter eller tilbud til børnefamilier.

Dyr  

Førerhunde og servicehunde, der ledsages af deres ejer, er velkomne på Aalborg Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket.

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente tid.

Adgang og elevatorer

På Hals Bibliotek er der niveaufri adgang via hovedindgangen.

Hvis du besøger biblioteket i selvbetjent tid, skal du anvende dit sundhedskort til at åbne døren. Kortlæseren sidder i højre side i forgangen og er placeret i 110 cm. højde.  

Biblioteket er niveaufrit, så der er ingen trapper eller elevatorer.

Hovedveje i biblioteket er min. 130 cm, og mellemrummet mellem vores reoler er minimum 100 cm.  

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene, flere sammen, åbnet eller mere afskærmet og privat.

  • Vi har ikke helt afskærmede pladser, men du kan ofte finde et roligt hjørne
  • Udlåns-, og afleveringsautomat har hævesænkefunktion
  • Lån af computer: Vi har pc i almindelig siddehøjde

Arrangementer og møder

Hvis du er til et arrangement, og du har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi holder arrangementer i biblioteksrummet, hvor der er nem adgang for fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi naturligvis plads til det.

Du kan finde flere informationer i den enkelte arrangementsbeskrivelse, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement.

Se vores kommende arrangementer her 

Teleslynge

Vi har ikke et fast teleslyngeanlæg på Hals bibliotek. Du kan låne en mobil teleslynge i forbindelse med arrangementer. Skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300, hvis du gerne vil låne en mobil teleslynge – gerne to dage før arrangementet.

Usynlige handicaps – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor, når du besøger Aalborg Bibliotekerne.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål hos alle Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser.

Læs mere om solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet her

Har du svært ved at læse?

Hvis du har dysleksi eller kognitive vanskeligheder, bruger du sikkert meget energi, når du læser. Vi giver mulighed for, at du kan låne fysiske bøger og magasiner i længere tid. Du kan derfor låne bøger hos os i 60 dage i stedet for 35 dage. Det samme gælder blade og magasiner.

Kom ind og snak med os. Vi skal ikke se dokumentation for dine udfordringer, og vi skal bare registrere det én gang, så er du sikret den ekstra lånetid.

Læs mere om hjælp, netværk og inspiration til dig, der har svært ved at læse