Bibliotekets onlinetilbud til skoler

Deltag i bibliotekets onlineaktiviteter for skoleklasser via Teams. 

Booktalk - booste børnenes læselyst (4.-10. klasse)

Onlineaktivitet via Teams. Book en online booktalk - hvor vi ligesom, når vi afholder de fysiske booktalks vil give en turbo indsprøjtning med læsetips for klassen i et bredt udvalg af skønlitteratur. Vi vil bestræbe os på at hovedparten af bøgerne også ligger på E-reolen, ligesom de selvfølgelig også findes i en fysisk bogudgave. Varighed: 30-45 min.
Læs mere på ÅbenAalborg

Kontakt:
Dorthe Svendsen
Mail: dorthe.svendsen@aalborg.dk
Tlf: 25204325

Faktalink – en verden af viden (7.-10. klasse)

Onlineaktivitet via Teams. Vi tilbyder en intro til Faktalink via Teams. Faktalink er en samling artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere. Stoffet bliver præsenteret bredt og alsidigt, og der er derudover omfattende kildehenvisninger og links ved hvert emne. Vi giver først en rundvisning på hjemmesiden. Derefter bliver eleverne sendt på digitalt O-løb med en række opgaver.
Læs mere på ÅbenAalborg

Kontakt:
Mette Schønning Lybæch
mette.schoenning@aalborg.dk

Interaktive Fortællinger (6. klasse)

Onlineaktivitet via Teams. Interaktive Fortællinger er et e-læringsforløb, hvor eleverne skaber en digital fortælling, hvor læseren er hovedpersonen. Forløbet findes på linket her og kan bruges uden yderligere instruktion – alle nødvendige materialer er tilgængelig på siden, samt videovejledninger til hjælp fra forberedelse til færdig spilbar fortælling. Et forløb vil normalt være delt op i to dele, en del på klassen hvor det forberedende arbejde udføres og en på biblioteket hvor indføringen af historien i programmet Twine foretages med assistance fra bibliotekets personale. 

Til dette online forløb er besøg på biblioteket desværre ikke en mulighed. Derfor tilbyder vi en online intro til problemløsning i Twine, som en hjælp til selvhjælp. Dette vil ikke være en intro til selve programmet, men specifikt til udfordringer i brugen af programmet. Det forventes derfor, at du som lærer selv har testet programmet lidt af inden introen.

Omtalte intro vil blive annonceret på ÅbenAalborg, når datoen falder på plads.

Kontakt:
Jacob Skou Gaardsted Bæk
Mail: jacob.baek@aalborg.dk

I gang med projektopgaven (7.-10. klasse)

Onlineaktivitet via Teams. Vi tilbyder en orientering for at hjælpe eleverne godt i gang med projektopgaven. Vi orienterer om projektopgavens forskellige facetter og giver råd til disponering af opgaven og om, hvordan man laver en god problemformulering.Vi rådgiver også om litteratur- og informationssøgning, samt om hvordan man forholder sig kritisk til kilder.  Læringsaktiviteten foregår via Microsoft Teams, og når eleverne forlader det virtuelle biblioteksrum, er de blevet klogere på projektarbejdsformen.
Læs mere på ÅbenAalborg

Kontakt:
Christian Langelund Hansen
Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk
Tlf.: 9931 4406

Sådan deltager I

  1. Kig vores tilbud igennem. Læs evt. mere om tilbuddene på ÅbenAalborg

  2. Kontakt os, hvis du vil booke en online aktivitet

  3. Når aftalen falder på plads vil du modtage en mail med link til onlineaktiviteten

  4. Åbn linket du har modtaget pr. mail, når aktiviteten skal til at starte og åbn Teams enten ved at ’Deltage fra web’ eller hent programmet Microsoft Teams ned på computer, tablet eller telefon

  5. Deltag i onlineaktiviteten