Den aktive bogreol

Målet i dette projekt er at skabe læselyst hos børn ved at præsentere dem for litteratur gennem forskellige indgange, formidlingsformater og temaer, men med en genkendelig ramme: Bogreolen.

Projektet tager udgangspunkt i en moderne, aktiv bogreol. Bogreolen er en kendt ramme for børnene, den er synlig i DUS’en og med en gentænkning kan vi fjerne det støvede image fra den og måske skabe indgangen til andre bogreoler i børns liv fx i hjemmet, på skolebiblioteket eller på biblioteket. 

Som noget nyt i Aalborg Kommune vil bibliotek, PLC og DUS (Det Udvidede Samarbejde) indgå i et samarbejde. Hver DUS får en reol, som børnene selv er med til at personliggøre. Bibliotek og pædagogisk personale skaber i samarbejde med børnene indhold til reolen. Indholdet tager udgangspunkt i litteraturen, men åbner den og gør den levende og aktiv gennem fællesskabende aktiviteter, der er forankret i den pædagogiske praksis. Reolen har forskellige aktiviteter på hylderne: 

  • Aktivitetshylder, der skabes ud fra og integreres i de aktiviteter, der foregår i forvejen som tager udgangspunkt i både fysisk og digitalt materiale.
  • En hylde med blandede bøger for hele familien, der kan lånes med hjem -understøttes af mødet med en folkebibliotekar på udvalgte tidspunkter.
  • En hylde med PLC materiale som børnene selv henter og udvælger.
  • En vandrehylde hvor børn sender anmeldelser, forslag til aktiviteter, billeder og andet sjovt videre til børn i næste DUS sammen med en ny læse-challenge.

Indholdet testes i forskellige DUS’er. 

Projektperiode

Projektperioden løber fra januar 2020 til ultimo juni 2021.

Samarbejdspartnere

I projektet indgår et samarbejde med 5 skoler /DUS'er i Aalborg Kommune.

For mere information

Projektleder Lone Damgaard
Tlf.: 9931 4460
Mail: lone.damgaard@aalborg.dk