Mit Betalingsoverblik

Alle mellemværender skal betales i "Mit Betalingsoverblik". Hvordan virker det, og hvad betyder det for dig? Det gennemgår vi her.

Bibliotekets gebyrer og erstatninger skal betales via den fælles kommunale betalingsløsning "Mit Betalingsoverblik".

Betal nu på "Mit Betalingsoverblik" (login med MitID)

Betaling via hjemmesiden

  • Log ind på hjemmesiden.
  • Vælg "Betal gebyrer" under "Min side"-menuen til højre. Her kan du se om du har mellemværende.
  • Tryk på Gå til "Mit betalingsoverblik" for at betale.

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via "Mit betalingsoverblik", kan du henvende dig til til Aalborg Kommunes opkrævning på 9931 1830

Læs mere på aalborg.dk

Har du spørgsmål til, hvordan et gebyr er opstået kan du henvende dig til os på 9931 4300.

Betaling via app'en Biblioteket

  • Åbn og login i app'en Biblioteket
  • Gå ind under "Mine materialer" og vælg "Mellemværender".
  • Tryk på knappen "Betal" for at blive ledt videre til "Mit betalingsoverblik".

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skifte betalingssystem?

Formålet med den nye betalingsløsning er at samle alle betalinger til kommunen ét sted. Det giver et fuldt overblik over kommunens tilgodehavender, hvilket er lettere at administrere for både dig og kommunen.

Hvornår skal jeg betale?

Når materialet (fx bogen) enten afleveres eller fornyes for sent, vil du med det samme kunne se din biblioteksgæld i din lånerstatus på bibliotekernes hjemmeside, i appen "Biblioteket" og på "Mit betalingsoverblik".

Du vil senere modtage en faktura i din Digitale postkasse (fx e-Boks). Her kan du også finde din betalingsfrist. Det er vigtigt du overholder betalingsfristen for at undgå rykkergebyrer. Rykkergebyrer vil kun kunne ses på "Mit betalingsoverblik".

Hvordan betaler jeg mit mellemværende med Aalborg Bibliotekerne?

Betaling af mellemværende med biblioteket kan ske via selvbetjeningsløsningen "Mit betalingsoverblik" eller ved at betale fakturaen via bank eller netbank.

Under punktet "Betal gebyrer" på "Min side" på aalborgbibliotekerne.dk og i appen "Biblioteket" vil der være et link til "Mit betalingsoverlbik". På "Mit betalingsoverblik" skal du logge ind med MitID, hvor du kan betale med betalingskort eller MobilePay.

Hvordan betaler jeg, hvis jeg er fritaget for digital post eller ikke har MitID?

Hvis du er fritaget for Digital post, modtager du en faktura med et girokort med posten, som kan betales, hvor du plejer at betale dine regninger.

Kan jeg betale direkte på Aalborg Bibliotekernes hjemmeside og i 'Biblioteket' app'en?

Under punktet "Mellemværende” på "Min side" på aalborgbibliotekerne.dk og i appen "Biblioteket" vil der være et link til "Mit Betalingsoverblik". I "Mit betalingsoverblik" kan du få et overblik over dit mellemværende og betale.

Dog kan du i oktober/november 2023 opleve at dine mellemværender fremgår af to oversigter, og skal betales på to forskellige måder, da gamle krav overføres fra det gamle system til "Mit betalingsoverblik" - se mere under punktet "Hvorfor står der to forskellige betalingsmåder af mit mellemværende" ovenfor.

Hvorfor står der stadig, at jeg mangler at betale?

Der kan gå op til 72 timer, før din betaling kan ses registret i bibliotekets system. Derfor vil du kunne opleve, at der stadig vises mellemværende på "Min side", når du logger ind, selvom du lige har betalt.

Men i "Mit betalingsoverblik" kan du dog altid se en opdateret status på dine betalinger.

Jeg har et spørgsmål til selve betalingen af min regning

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via betalingsportalen "Mit betalingsoverblik", kan du rette henvendelse til Aalborg Kommunes opkrævning.

Læs mere på aalborg.dk: Betal regninger fra kommunen

Jeg har et spørgsmål til et rykkergebyr

Har du spørgsmål til rykkere og/eller brug for hjælp til betaling via betalingsportalen "Mit betalingsoverblik", kan du rette henvendelse til Aalborg Kommunes opkrævning.

Læs mere på aalborg.dk: Betal regninger fra kommunen

Jeg har et spørgsmål til årsagen til min regning

Kontakt biblioteket

Hvad med unge under 18 år?

Er du under 18 år, kan du ikke selv betale for gebyrer og erstatninger. Din biblioteksgæld vil fremgå under "Betal gebyrer", men det er den person, der er tilknyttet din profil som "økonomisk ansvarlig" for dig, der skal betale mellemværendet. Det vil sige dine forældre eller din værge. Dette gælder selvom du har NemID/MitID. Dvs. for at betale gælden skal din værge/forældre logge ind på sit eget 'Mit betalingsoverblik' med MitID.

Kan jeg betale kontant på biblioteket?

Du kan ikke betale biblioteksgebyrer kontant hos Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere om, hvordan du betaler regninger fra Aalborg Kommune på aalborg.dk