Læseklub

Har du lyst til at læse og diskutere litteratur med andre?

I en læseklub kan man sammen diskutere handlingen i en god bog, udveksle meninger og tale om, hvordan bogen kan tolkes.

På Aalborg Bibliotekerne har vi en lang række gode tilbud til dig, der enten er i en læseklub, eller som gerne vil være med i en. Vi sørger for, at I får et eksemplar af den samme bog, og så kan læseklubberne låne bøgerne i seks uger, således at alle har tid til at læse og diskutere det, I har læst.

Vi hjælper dig med at komme i gang med at lave en læseklub og giver dig inspiration til, hvordan du får mest fornøjelse af den læseklub, du allerede er med i.

Vil du være med i en læseklub?

Find andre, der har lyst til at være med i en læseklub. Spørg os, vi har mange kontakter og ved, hvor der er ledige pladser. Vi har tips til, hvor I kan mødes, hvor ofte samt alle de andre spørgsmål, der melder sig, når man skal starte ny klub op. Læs mere i dokumentet Til dig, der gerne vil med i en læseklub (.pdf)

Inspiration til dig, der allerede er med i en læseklub

Hvordan får I gang i den gode diskussion af den bog, I lige har læst? Skal I bruge hjælp til tekstanalyse og til alle de gode spørgsmål, man kan stille til en bog og et forfatterskab? Sådan finder du anmeldelser og analyser om din bog, og sådan finder du materiale om forfatteren. Læs mere i dokumentet Til dig der allerede er med i en læseklub (.pdf)

Læsetips til gode bøger

Nogle romaner er mere velegnede end andre i en læseklub. Vi har samlet en række titler på nyere romaner, som er et godt udgangspunkt for en god diskussion i jeres læseklub. Du kan hente inspiration til den næste roman, I skal læse her: 

Bøger til læseklubben

Gode bøger til læsekredsen

Find også anmeldelser af skønlitteratur på Litteratursiden.dk  

Afhentning af bøger

Læseklubbens kontaktperson får besked, når bøgerne er klar til afhentning. Bøgerne udleveres i 'Øen' på Hovedbiblioteket, på vores lokalbiblioteker eller i bogbussen. Husk at fortælle, at der er tale om en læseklub, og nævn jeres kontaktperson/læseklubs navn.

Lån lokaler til læseklubben

I kan låne et af bibliotekets mødelokaler til jeres læseklub. Sådan gør du, når du vil booke et lokale på biblioteket.

Har du spørgsmål om læseklubber?

Kontakt Gitte Kragh på telefon 9931 4300 eller på e-mail litteraturgrupper@aalborg.dk
Kontakt Ditte Jensen på telefon 9931 4470 eller på e-mail ditte.jensen@aalborg.dk  

Ønsker du at blive medlem af en læseklub?

Kontakt Erling Lykke på telefon 9931 4367 eller på e-mail erling.lykke@aalborg.dk