I forgrunden ses en håndflade hvorpå, der ligger et kondom. I baggrunden, ude af fokus, ligger en mand med bar overkrop i en seng.

Vi skal tale om klamydia... igen

Aalborg Kommunes borgere har førstepladsen, når det kommer til klamydia og det er egentlig ikke en førsteplads, der er noget at prale af. Vi har fundet bøger frem, som kan hjælpe med information og med at starte en samtale om kønssygdomme. Lad os tale om sikker sex, baby.

I januar kunne vi læse i bt.dk, at Aalborg var den kommune i kongeriget med tredje flest unge med klamydia. Ikke rar læsning for nogen og nu kan vi se i MigogAalborg, at vi er rykket op på en "flot" førsteplads. 

Sidste år bragte vi en artikel med gode bøger om sex, og om hvordan man f.eks kan starte en samtale med sine børn om sikker sex.

Det har tydeligvis ikke hjulpet et hak, så nu kigger vi ekstra strengt hen over halvbrillen og siger "kom nu, Aalborg. På med det kondom og snak så lige lidt mere om sikker sex. Så vi kan passe på hinanden, mens vi har det sjovt."

Klamydia er mere end en akavet samtale og en brændende fornemmelse, når du tisser

Klamydia skal tages alvorligt. Konsekvenserne ved at gå med sygdommen i længere tid kan være mange, og sygdommen kan for eksempel medføre ufrivillig barnløshed og betændelse i bitestiklerne. 

Det er et svært og tabubelagt emne at tale om kønssygdomme, og det kan være medvirkende til at myter og misforståelser får lov til at trives. Derfor er vi nødt til at blive bedre informeret, og vi er især nødt til at tale om klamydia og kønssygdomme generelt. Det er et fælles ansvar.

Vi har samlet nogle bøger herunder, som du kan læse og blive klogere af. Der er både så du selv kan blive klogere og til dig, der gerne vil have hjælp til at starte en samtale med et ungt menneske i dit liv.

Hvis du ikke har mod på at læse en hel bog, kan vi også opsummere en af hovedpointerne her: Brug kondom!

Du kan læse mere på sexlinien.dk, hvor du også kan kontakte en brevkasse helt anonymt

Tags
Inspiration