Bliv klogere på klimadebatten


I mange år har debatten om den globale opvarmning og klimaforandringerne været præget af polarisering og mistænksomhed.

Miljøbevægelser, eksperter og bekymrede borgere har advaret om risikoen for farlige, ja måske katastrofale klimaforandringer. Skeptikere og benægtere har anklaget de bekymrede for at være dommedagsprofeter.

I dag anerkender de fleste, at klimaforandringerne er et påtrængende problem, og debatten drejer sig nu mere om løsningerne og om vejen fra ord til handling.
Men der er stadigvæk store modsætninger mellem parterne og store interesser på spil.

Bliv klogere på debatten på biblioteket - Se film og læs artikler og bøger, der behandler temaet ”Klima”.

 FILMSTRIBENS DOKUMENTARFILM OM KLIMAET

Mellem himmel og is
Dokumentarfilm, der portrætterer den franske glaciolog og Antarktis-pioner Claude Lorius (f. 1932), som var den første som påviste den menneskelige aktivitets indvirkning på den globale opvarmning.Terrorister i naturens navn

Terrorister i naturens navn
I december 2005 arresterede FBI en gruppe unge miljøaktivister fra gruppen Earth Liberation Front, der af idealistiske grunde udøvede brandattentater mod forskellige firmaer. Navnlig følger vi aktivisten Daniel McGowan, mens han venter på at blive dømt for sine handlinger.

I morgen

I morgen
Det er slet ikke så svært for menigmand at gøre en indsats for klimaet. Instruktørerne taler med aktivister i en række lande, bl.a. Danmark, og indsamler tips til, hvordan vi hver især kan være miljøbevidste og hjælpe med at vende udviklingen.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten