Bogbloggernes bedste læseoplevelser 2017

 

Vi har spurgt nogle af landets mange bogbloggere om hvilken bog der var deres bedste læseoplevelse i 2017! Svarene er ligeså forskellige som bogbloggerne og muligheden for at blive inspireret til nye læseoplevelser er stor. Læs med her og bliv inspireret til hvad du skal læse i 2018. 

 Bogbloggernes bedste læseoplevelser 2017


Bente Skou (www.benteskou.com)
Den bedste bog jeg læste i 2017 var Blækhat af Sissel-Jo Gazan. Den tog mig med storm og jeg kunne næsten ikke slippe den, mens historien om Rosas opvækst i 80’ernes Aarhus og hendes fascination for street art udfoldede sig for mig. Jeg hørte bogen som lydbog, og det kan godt anbefales - oplæseren gør virkelig et godt job.


Lars Poulsen (http://bforbog.dk/)
Denne gang har det ikke været svært at vælge årets bedste bog. Det er uden sammenligning "Det store stilehæfte - Beviset - Den tredje løgn" af Agota Kristof.

En roman om mennesker og krig, og hvad krigen gør ved dem, fortalt gennem et tvillingepar som vi-fortæller. Bogen er blottet for følelser og storladne beskrivelser af mennesker og steder, hvilket gør den intens og skræmmende i en grad jeg aldrig tidligere har oplevet i en bog.
Når man har læst bogen, sidder man med en følelse af at al fremtidig læsning vil være omsonst. Det bliver aldrig det samme igen.


Michelle Hoffmann Birkelund (http://www.mhlindberg.dk/)
I 2017 læste jeg en god del bøger, men en sidder stadig fast i mig, selv flere uger efter at have læse den. Det er den seneste bog af Fredrick Backman, Bjørneby. Den bog satte utrolig mange følelser i spil hos mig, og jeg kan stadig sidde og tænke tilbage på den med både varme følelser eller ren harme. Det er en bog der gennemgår hele følelsesspektret, og selvom den måske virker lidt tung at komme igang med - for helt ærligt, en bog om ishockey? - så skal man give den en chance til at komme under huden på en, for det sætter den sig fast.


Julie Rasmine Larsen (https://litfix.dk/)
Elena Ferrantes bestsellerroman Min geniale veninde smager af Italien som en pasta bolognese på Piazza Navona: uovertruffent og autentisk. Ferrante begejstrede mig, da jeg læste hendes debutroman fra 1992, Besværende kærlighed, om det problematiske forhold mellem mor og datter, og selvom mine forventninger til Napoli-serien var høje, så formår Ferrante til fulde at indfri dem i sit filmiske mesterværk om det komplicerede venskab mellem de to napolitanere, skomagerens Lila Cerullo og portnerens Elena Greco. Sproget og fortællingen er konsumerende, beskrivelserne af et efterkrigstidens Italien og et fattigt kvarter i Napoli bag banegården står skarpt. Jeg har ikke været så begejstret for Italiensk kunst siden Coppolas filmatisering af Mario Puzos Godfather-roman og Al Pacinos eminente portrættering af Michael Corleone. Ferrante made me an offer I couldn't refuse. bør nydes med valipolitiansk drue og Nino Rotas Godfather Waltz.


Sascha Jensen (http://livetidukkehuset.blogspot.dk/)
Glasslottet" er så fremragende en fortælling om en piges opvækst på godt og ondt, at jeg blev slugt med fra første side og til tider virkelige ikke have lyst til at læse videre. For den kommer helt ind under huden på dig, det gør ondt i dit hjerte, når du læser og jeg tog mig selv i flere gange af tørre tårer væk fra kinderne. Ud over at være en temmelig barsk fortælling er det også en smuk historie om en piges opvækst og om hvordan hun kæmper for, at komme videre med sit liv. Og netop ikke lade barndommens spor sætte hendes fremtidsdrømme og mål.


Kathrine Back Pachniuk (https://bibliotekattensboeger.com/)
Den bedste bog jeg har læst i år er ikke udgivet i år, men jeg genlæste den fordi den er blevet filmatiseret og har premiere næste år. Det er børnebogen Wonder af R. J. Palacio, som handler om Auggie, der har tabt det genetiske lotteri og har et meget deformt ansigt. Han skal starte i 5. klasse, men alle ved hvor ondskabsfulde børn kan være - også selvom de ikke mener det.
Wonder er livsbekræftende og rørende og fortæller ikke bare Auggies historie, men hans søsters og hans venners. Hvordan de ser ham og hvorfor de gør som de gør. For som skoleinspektøren siger: Der er sjældent kun to sider af historien.
Wonder er en fantastisk fortælling som sætter gang i tanker om hvordan vi behandler dem der er anderledes og hvad venskab og mod er. Kan læses af hele familien fra ca. 8 år (højtlæsning og selvlæsning fra ca. 10 år. Og filmen er også helt fantastisk og vil glæde og underholde hele familien.


Benedicte Emma Eriksen (https://boghjemmet.blogspot.dk/?m=0)
Den bedste bog jeg har læst i år må nok være En af os lyver, som udkommer på dansk den 9/1-2018 hos Carlsenpuls.
Synes det er den bedste jeg har læst fordi at den igennem hele bogen drejer og vender de her spørgsmål der bliver stillet i forhold til hvem der kunne have dræbt Simon. Og hvilke hemmeligheder han ville have afsløret omkring de her fire andre unge vi så følger igennem hele bogen.


Sidse Cordes (https://sidsesbogreol.dk/)
Det er svært at vælge én bog, som er den bedste. Den jeg har valgt har faktisk heller ikke fået 6 stjerner, men 5 - men står alligevel klarest i min erindring over gode læseoplevelser sidste år. Jeg har valgt "Sommerfugleklanen- pavens yndling" af T.M Palshof.
Det var en bog jeg ikke havde de store forventninger til, men som blæste mig fuldstændig bagover af begejstring. Det er en roman fyldt med spænding, dybde, gode karakterer og et genialt plot. Hvis man er til spændingsromaner SKAL man unde sig selv at læse den. Der kommer efter sigende en fortsættelse i 2018.


Melani Høyrup (https://mitlivminblog.dk/)
Den bedste bog i år kan ikke andet end være "A Court of Wings and Ruin" som er en serie som jeg har forelsket mig hovedkulds i fra første bog. Selvom der er mange godt bøger til 2017 var denne længe ventet og fantastisk. Det er barsk, eventyrligt, spænding og en hel anden verden som tog ihvertfald mig med storm.
Bogserien er allerede på gaden på dansk, skønt jeg ikke ved om denne tredje bog er udkommet på dansk endnu.


Maria Johansen (https://bookmeupscotty.blogspot.dk/)
Jeg må hellere lige starte med at skrive, at jeg ikke er så god til at udpege ”den bedste”. For mig er der mange ”bedste bøger”, og dagens eller øjeblikkets bedste bog påvirkes af alt fra det sted, jeg befinder mig til de gøremål, jeg har den dag.
Men en af de bedste bøger, jeg har læst i år, er en bog, som ligger langt fra den klassiske roman, som ellers oftest er det, jeg udpeger som det bedste. Bogen hedder Penguin Bloom, og den handler om, hvordan en lille fugl redder en familie fra et mørke, der truer med at splitte og ødelægge. Den er skrevet af Cameron Bloom, som på poetisk vis beretter om, hvordan hans hustrus pludselige lammelse påvirkede hele familien Bloom. Fortællingen med de smukkeste billeder er så stærk og rørende, at jeg ikke helt kan sætte ord på det. Den er så afgjort en anbefaling værd!


Inge Jørgensen (http://livstegnfraummi.blogspot.dk/)
Favoritten i år var Peter S. Dirksens "Cutter". En bog der gjorde et stort indtryk og satte fokus på et vigtigt emne. Den var både hård at læse og utroligt rørende.
Og selv om der var mange andre gode bøger i år så er den blevet hængende i min bevidsthed hvilket jeg sjældent kan sige om bøger.


Sabrina Glud (http://sabrinasblog.dk/)
Peadar Ó Guilín: The Call
Jeg elsker virkelig alt hvad der har med Irland, fae og mytologi at gøre. The Call er en fantastisk rå og brutal bog, som giver et alternativt indblik på irsk mytologi og fae verdenen. Det er fantasy når det er bedst, på grænsen til en gyser.


Line Dalbro (http://forestillingomparadis.blogspot.dk/)
Jeg vælger Sarah J. Maas' "Et rige af tåge og vrede". Jeg vælger den fordi det univers er så fængslende. Det er så utrolig godt beskrevet, at jeg føler jeg har gået sammen med Feyre og Rhysand, at jeg har kæmpet og grint sammen med dem. Jeg vælger den fordi personerne er så gennemførte. I første bind er vi ikke fans af Rhysand, men det bliver vi bestemt her. Hele hans personlighed er utrolig. Hvis jeg skulle have en fiktiv kæreste ville jeg vælge ham! Jeg vælger også bogen fordi den har så mange facetter. Jeg både grinte og græd. Jeg fik røde kinder og et hurtigt bankende hjerte (yep, kapitel 55!). Jeg blev rørt over den hengivenhed der er i historien. Jeg er fuldstændig forgabt i den her i historie!

Bogbloggernes bøger


Data hentes, vent venligst...
Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten