13. september 2018

Danskernes yndlingsord er fundet. Er du ikke enig i valget, så pyt!

Siden den 3. september har Danmarks Biblioteker inviteret alle til at deltage i afstemningen om Danskernes yndlingsord, dvs. ord som betyder noget særligt, ord som gør en glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for en som menneske.

Yndlingsord er en del af bibliotekernes kampagneuge som sætter fokus på læsning og det der skal til for at læse, forstå og bruge sproget, nemlig ORD; hvad de kan, hvad de betyder for os, hvordan de udfordrer, gør os kede af det eller glade – og meget mere.

Det sker med events, konkurrencer, finurlige indslag og opslag og andre aktiviteter, som skal få os alle til at tænke lidt mere over, hvad ord kan og hvad de betyder for os.

Hos os kan du for eksempel opleve en erotisk aften i aften den 13. september, eller du kan komme ind på Hovedbiblioteket og sætte ord på biblioteket med post-its i udlånet.

1500 nominerede ord

Forud for afstemningen har alle kunne nominere deres yndlingsord. Blandt flere end 1500 nominerede ord, blev 9 udvalgt til afstemningen, nemlig anstændig, dvæle, hæsblæsende, kissejav, krænkelsesparat, kålhøgen, lurendrejer, pyt og tak.

Finalisterne udvalgt af kyndig ordjury

De 9 ord er udvalgt af en kyndig ordjury bestående af Danmarks bedste krydsordskonstruktør Hanne Marie Reffelt, formand for Dansk Forfatterforening Morten Visby samt af digter og tidligere dansk mester i poetry slam Peter Dyreborg.

Afstemningen sluttede den 12. september, og med 28 procent af alle stemmer er PYT det ord, som flest har peget på som Danskernes yndlingsord 2018.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten