13. april 2018

Sara Omar får Læsernes Bogpris for "Dødevaskeren"

Læsernes bogpris går i år til Danmarks nok modigste kvinde
"Litteraturen kan vildlede os, men den kan bestemt også vejlede os. Sara Omar har skrevet en roman med livet som indsats for at forbedre livet for kommende generationer af piger og kvinde", skriver Berlingskes kulturredaktør.

At fortælle de rystende og nødvendige historier
Sara Omar vinder Læsernes Bogpris med hendes stærke skildring af kvindeundertrykkelse og ekstremt udsat pigeliv i muslimske miljøer. Aalborg Bibliotekerne ønsker Sara Omar tillykke med hæderen!

Romanen udspiller sig i Kurdistan, men har eksplicitte tråde til og ender i Danmark – og det, Sara Omar med sin roman tilbyder af nyt til dansk litteratur, er et rystende samlende indblik i de grusomheder, der dagligt finder sted i en muslimsk kvindefornedrende voldskultur.

Stort debatpotentiale

Bogen har et stort debatpotentiale og Sara Omar har da også optrådt på avisernes debatsider og på tv.
Sara Omar tryllebandt på Ordkraft, hvor hun for en fuld sal fortalte hendes historie.

Hun vil blive taget til indtægt for både en sønderlemmende kritik af islam eller nødvendig reformering heraf og et voldsomt udfald mod Koranen som den lovtekst, der begrunder en ekstrem kvindeundertrykkelse.

"Dødevaskeren" - Sara Omar hør Annette Jensens anbefaling fra Ordkraft

Læs Sara Omar