8. marts 2018

Sara Omar gæster Ordkraft

Det er én af tidens modigste og mest omtalte bøger der er på programmet, når Sara Omar går på scenen på Ordkraft 2018 fredag d. 6 april kl. 16.30 – 17.15 i Nordkraft.

Vigtigt kapitel i dansk litteraturhistorie

Torsdag den 30. november 2017 blev der med dansk-kurdiske Sara Omars roman Dødevaskeren skrevet et nyt vigtigt kapitel i dansk litteraturhistorie.

Hvor Yahya Hassan i efteråret 2013 brød gennem lydmuren med sine vrede versalråbende digteom en opvækst i et dansk-muslimsk miljø med vold, svigt og kriminalitet, følger Sara Omar op med en endnu mere kras skildring af kvindeundertrykkelse og ekstremt udsat pigeliv i muslimske miljøer.

Romanen udspiller sig i Kurdistan, men har eksplicitte tråde til og ender i Danmark – og det, Sara Omar med sin roman tilbyder af nyt til dansk litteratur, er et rystende samlende indblik i de grusomheder, der dagligt finder sted i en muslimsk kvindefornedrende voldskultur.

Stort debatpotentiale

Bogen har et stort debatpotentiale og Sara Omar har da også optrådt på avisernes debatsider og på tv.

Hun vil blive taget til indtægt for både en sønderlemmende kritik af islam eller nødvendig reformering heraf og et voldsomt udfald mod Koranen som den lovtekst, der begrunder en ekstrem kvindeundertrykkelse.

Læs Sara Omar

Spørg Biblioteksvagten