Varm op til VM 2018

 

VM-feberen raser, og på torsdag sparkes den 21. udgave af fodboldverdensmesterskaberne i gang. Lørdag 16. juni skal Åge Hareides tropper for første gang i ilden, når Danmark møder Peru i gruppespillets første opgør. Derefter venter yderligere to gruppekampe mod Australien og Frankrig, som spilles 21. og 26. juni.

Verdensmesterskaberne i fodbold finder denne sommer sted i Rusland, der for første gang er værtsnation for en VM-slutrunde. Kampene afvikles i 11 russiske byer, heriblandt Sankt Petersborg, Jekaterinburg og Nisjnij Novgorod, mens finalen spilles i hovedstaden Moskva 15. juli på det store Luzjniki Stadion med plads til 81.000 tilskuere.

Danmarks deltagelse ved VM
Sidst Danmark deltog ved et VM var i Sydafrika i 2010. Her måtte de rød-hvide dog se sig slået ud allerede i gruppespillet efter nederlag til Holland og Japan. Bedste danske VM-resultat finder vi tilbage i 1998. Dengang nåede landsholdet til kvartfinalen, hvor et stjernespækket brasiliansk mandskab besejrede Laudrup og co. 3-2 i en medrivende kamp.

Bliv klogere
Tjek nedenstående sider ud og og læs meget mere om sommerens fodboldverdensmesterskab i Rusland. Derudover har vi samlet en lang række spændende værker om tidligere slutrunder.

Alt om VM 2018

DBU om VM 2018

FIFA World Cup Russia 2018

Følg Danmarks kampe på TV

RB Digital om VM i fodbold

Spørg Biblioteksvagten