Sabbatår

Sabbatår

"Vi er danmarks framtid - det er ALT for Omega!"

Den sidste studenterfest er forbi, gaderne blev stille efter en uges tid med fodboldhorn, sang og slagord fra ladene på bøgepyntede lastbiler med bannere, der ikke satte de unges lys under en skæppe.

Men hvad skal der ske, nu når festlighederne er klinget af, og tømmermændene er lettet og virkeligheden banker på? og det bliver tid til at træffe beslutninger, der er rigtig voksne og alvorlige.

89.700 har søgt ind på en videregående uddannelse i år og er klar til at gå i gang, hvis de er optaget.

Men måske er du en af dem, der ikke rigtig ved, hvilken vej, de skal gå, og trænger givetvis til at prøve noget andet efter 12-13 år på skolebænken.

Og så er et sabbatår måske det noget for dig.

Sabbatår har sine modstandere og sine tilhængere. Hvad enten man synes, der er spild af tid, og man burde komme gennem sin uddannelsestid så hurtigt som muligt, eller om den tid, man bruger på sabbatåret, kommer alt rigeligt igen i erfaring, modenhed og dannelse.

Det må du selv vurdere, men vi har samlet lidt links til inspiration, der kan hjælpe dig til en beslutning. Om du vil rejse, arbejde, holde fri eller noget helt andet.

Sabbatår

Netbaser til dig, der vil arbejde eller rejse

Disse online databaser kan hjælpe dig med at forberede dig på sabbatåret.

Vil du bruge tiden på at arbejde, enten for at få erhvervserfaring eller for at spare op til drømmerejsen, lejligheden eller noget tredje, kan du med eKurser.nu få gode tips til at skrive en god jobansøgning.

Skal du rejse til et eksotisk sted, hvor du ikke kender sproget, eller vil du gerne opfriske et sprog, du engang har snuset til, så er Mango Language sprogkurser stedet for dig.

Skal du på rejse, og er interesseret i at vide mere om destinationen end blot Turen går til ... kan fortælle dig om, så er Global Issues in Context et opslagsværk for den seriøse globetrotter.Bliv klogere på dine muligheder i dit sabbatår

Personlig inspiration og erfaringer

Sabbataar.dk Hjemmeside, lavet af studerende, der selv har holdt sabbatår. Siden er fyldt med inspiration, gode råd og personlige beretninger.

Undervisningsministeriet Uddannelsesguide

Undervisningsministeriets Uddannelsesguide om alle de overvejelser, du bør gøre dig, hvis du overvejer et sabbatår. Læs Uddannnelsesguidens råd HER.


3 bud på et sabbatår, der rykker dig
Studieguiden Studentum inspirerer dig HER.

Podcast - MS10: Mit sabbatår 

Lyt til podcasten MS10 og hør, hvad Kathrine Bendtsen fik ud af et sabbatår i Afrika efter gymnasiet. Find den HER.

Vores tilbud
Lån bogen Flyvefærdig - en guide til voksenlivet eller læs rejsemagasiner på vores online magasinservice, RB Digital ved at klikke på billederne nedenfor og bliv inspireret til dit eget sabbatår.

Lån Flyvefærdig - en guide til voksenlivet

Læs Lonely Planet traveller på RB-Digital

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten