Royalt


Kongeligt bryllup på Windsor Castle

Kongeligt bryllup i St. Georges Chapel på Windsor Castle

Lørdag 19. maj 2018 er der bryllup i det engelske kongehus. Prins Harry og hans forlovede, Meghan Markle, bliver viet i St. Georges Chapel på Windsor Castle vest for London.

Prins Harry, der officielt hedder prins Henry af Wales, er i dag 33 år, og han er den anden søn af prins Charles og afdøde prinsesse Diana. Prins Harry er den femte i rækken til den britiske trone. Hans tilkommende Meghan Markle er 36 år og bedst kendt for sin rolle i tv-dramaet 'Suits'. Her spiller hun juridisk assistent.

Prins Harry og Meghan Markle blev forlovet 27. november 2017.

 

Kronprins Frederik 50 år

I Danmark byder foråret også på festligheder i kongehuset, idet Kronprins Frederik fylder 50 år d. 26. maj. Kronprinsen markerer dagen med Royal Run - en kæmpe løbefest, som afholdes 2. Pinsedag.

Løbefesten foregår hele dagen i Danmarks fem største byer – Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg. Kronprinsen begynder sin dag med 'One mile' (1,609 km) i de fire første byer og afrunder festen med at løbe 10 kilometer i København.

Vær med til at fejre Kronprinsen og tilmeld dig Royal Run her. Husk at hente Royal Run appen for at holde dig opdateret med programmet, rutekort, få løbefaglig vejledning og træningsprogrammer eller se løbet live.

 

 


Officiel hjemmeside for det engelske kongelige bryllup

Det engelske kongehus

 

Kongelige bryllupper - historisk oversigtRoyal Run

Det danske kongehus

Monarkiet i Danmark

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten