Dem skal du holde øje med i 2019

Kalenderen siger 2019 og så småt begynder de første nye udgivelser efter julesalget at banke på. Jeg vil her komme med mine bud på, hvad du skal spejde efter i 2019, og hvilke musikere der vil gøre et større eller mindre gennembrud.

Elmøe og Hoffmann
Man kan næsten gætte med det samme, at bag navnet gemmer sig en duo. Villads Hoffmann spiller guitar og Emma Kragh-Elmøe svinger violinbuen. Det er original folkemusik med et ungt twist (hvis man kan sige det).
Musikken er som sådan helt traditionel og melodierne er til at nynne med på, men det som gør udslaget er, at hver sang føles unik. Noget som ellers kan være svært på en cd med 10 folk sange.
Duoen har velfortjent vundet flere priser indenfor folkmusikken og albummet ”Vandkanten” fra 2018 har også været nævnt på adskillige lister over årets bedste albums.
Bestil Elmøe og Hoffmann

Marie Dahlstrom
Helt upcoming er hun ikke, men det store gennembrud lader vente på sig for den Londonbaserede danske sangerinde. Musikken kan bedst betegnes som soul anno 2018 og smager af sol, sommer og kolde drinks. Det egner sig til langsomme søndage eller musik, man nyder på terrassen efter en lang uge på arbejde. Dermed ikke sagt at teksterne ikke har noget på hjerte.
Lyt til Marie Dahlström

Pil
Den danske sangerinde med det helt simple navn Pil har i 2018 udgivet to ep’er med de endnu mere simple navne ”Side A” og ”Side B”. Man bliver inviteret helt ind i privaten med bløde tæpper og intim belysning. Der hvor der ikke er flere hemmeligheder, og hvor de små historier bliver fortalt over en kop grøn te. Det er roligt og ærligt. Især sangen Nattely er hjerteskærende smuk og faktisk hendes første på dansk.
Lyt til Pil

Kajsa Vala
Vi bliver lige lidt ved sangerinderne. Dansk/islandske Kajsa Vala blander rock, folk og country med en snært af nordisk melankoli. Det er håndspillet singer/songwriting med guitar, dobro og elguitar i centrum. Hun har vandt Fatter Eskil Prisen på 25.000 kr. tilbage i 2017 og venter bare på det store gennembrud. De to albums hun har i bagagen har også fået gode anmeldelser på vejen og kan lånes på biblioteket.
Bestil Kajsa Vala

Let’s Eat Grandma
Bag det lidt morbide bandnavn finder vi multiinstrumentalisterne Rosa og Jenny (henholdsvis 16 og 17 år) fra England, som har været bedste venner siden de var fire år. De laver eksperimental pop med masser af hooks og melodier som overrasker. Det kan i et sekund være fløjlsblødt og i det næste nærmest være skærende i ørerne. Men det hænger ved og man bliver ved med at lytte.
Bestil Let's Eat Grandma

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten