Maden mellem os

DR og Danmarks Biblioteker inviterer dig dette forår med til bords i et landsdækkende samarbejde om vores allesammens madkultur. På Aalborg Bibliotekerne betyder det fællesspisning, foredrag og udstillinger om alt det, vi deler gennem vores måltid. 

Maden er sjældent det eneste, det handler om, når man sætter sig til bords. 32 % af danskerne mener f.eks., at godt selskab er vigtigere end selve maden. I ugerne 11-18 kaster DR og Danmarks Biblioteker sig over den madkultur og de sociale koder, som knytter sig til, hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen, når temasamarbejdet "Maden mellem os" løber af stablen.

"Maden mellem os" sætter bl.a. fokus på snakken rundt om måltidet. På Aalborg Bibliotekerne kommer det til at ske via foredrag, udstillinger og aktiviteter, alt imens Danmarks Radio lancerer programmer som "Smagen af Danmark", "Tyrkersvin" og "Maddysten".

På Hovedbiblioteket kan du i uge 17 tage med til fællesspisning, og i uge 13 kan du være med til at bygge en pølsevogn i LEGO.

Det er ikke bare omstændighederne rundt om måltidet, der bliver undersøgt. Vi dykker også ned i litteraturen, for ud over de kogebøger og den ernæringsvejledning, vi har på vore hylder, så er litteraturen spækket med måltider og betydningsfulde øjeblikke, hvor maden er omdrejningspunkt.

Her på siden dækker vi op med måltidsspækket litteratur og mundvandsløbende arrangementer, og i glassene hælder vi finurlige fakta om danskernes måltidsritualer.

God fornøjelse og velbekomme.

 

 

Maden mellem os


Måltider ved bord og i ord

Bordskik

Hvilke bordskikke er de mest udbredte hos danskerne? Det kan du læse meget mere om her.

Litterære måltider

Tag med på tur rundt i litteraturen, når vi sætter tænderne i nogle af de store litterære måltider.


Aktiviteter for børn og barnlige sjæle

I Danmark er det ilde set at bøvse ved bordet, men i Bahrain er det et tegn på høflighed. I uge 11-18 kan du komme ind på Hovedbiblioteket og prøve vores bøvseboks og lære mere om forskellige bordskikke og ritualer.

Kan du bedst lide peperoni på din pizza? Eller er du mere til skinke? På Hovedbiblioteket kan du i uge 11-18 komme ind og tegne dit yndlingspizzafyld på en tallerken. Du kan også lave en tegning af, hvad du bedst kan lide at spise til morgenmad. Mums!


Mere "Maden mellem os"

Mangler du inspiration til litteratur, hvor mad og måltider er i fokus? Så kan du få hjælp hos Forfatterweb, som guider dig til gode læseoplevelser.

Med dit bibliotekslogin har du adgang til alle Filmstribens film. Her har de samlet både dokumentarer og spillefilm om temaet mad.

Også Litteratursiden er med i temasamarbejdet "Maden mellem os". Her kan du bl.a. læse om en uspiselig bog.

Aktiviteter

30-03-2019 Hovedbiblioteket kl. 12:00

Byg en pølsevogn i LEGO

Mød ædedolken Ruben Mikkelsen - danmarksmester i hotdogspisning

08-04-2019 Hovedbiblioteket kl. 17:00

"Forfatter-og-pizza" - eftermiddag

Kasper Hoff er manden bag ”Gamerz”-serie og ”Drengen, der fik ting i hovedet”. Mød Kasper Hoff på biblioteket - bagefter giver vi pizza!

09-04-2019 Hovedbiblioteket kl. 15:00

Vild mad og Det grønne guld

Naturvejleder Esben Buch, fortæller og inspirerer om årstidens aktuelle, spiselige, vilde urter og forårssvampe og viser gode app's.

24-04-2019 Hovedbiblioteket kl. 17:00

Fællesspisning

Fællesspisning med besøg af en af familierne fra DR-programmet Maddysten.

29-04-2019 Hovedbiblioteket kl. 8:00

Tegn din livret

Uhhmm! Der findes bare så meget lækker mad, men hvad er din livret?

30-04-2019 Hovedbiblioteket kl. 17:00

Lyttelounge - maden imellem os

Musikalsk rejse, hvor Brian og Peter serverer en musikalsk buffet med alt godt fra havet.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten