Ordkraft 2019

 

Ordkraft 2019: I kærlighedens navn

Ordkraft 2019 fylder fra 11. til 13. april de rå rammer på Nordkraft i Aalborg med kærlighedens univers i alle dets facetter. Det sker i ly af ordfestivalens overordnede tema ”Kærlighed”.

Den tid vi lever i, er kompliceret. Krig, død, vold og terror sætter alt for ofte dagsordenen. Normer, moral og alliancer nedbrydes. Mennesker mødes og skilles, hjerter bløder.

Midt i alt dette trækker vi kærligheden af stald. River poesien, lyrikken, litteraturen, musikken, filosofien ned fra hylderne og planter det hele i vor bevidsthed, i hver vores og i den store fælles.

På Ordkraft vil vi bruge ord og toner til at hente kærlighedens væsen og budskab ind i hverdagen og verden anno 2019. Det vil vi gøre gennem samtaler, højtlæsning, debat, musik, sang, billeder, journalistiske shows. Tilføre alle de facetter, farver og følelser kunstnere verden over har beskrevet den ubeskrivelige kærlighed med.

 


Kom med Ordkraft på tour

Som optakt til Ordkraft Festivalen i april gæster Ove og Kim Leine de nordjyske biblioteker i starten af 2019. 

Se her, om de kommer forbi et bibliotek i nærheden af dig.

http://ord-kraft.dk/varm-op-til-ordkraft-med-kim-leine/


Hvilke forfattere kan du møde på Ordkraft?

Helga Flatland

Helga Flatland (1984) regnes for en af Norges fremmeste unge forfattere. Hun har høstet flere priser i sit hjemland for hendes fortræffelige måde at skildre, hvordan det moderne menneske håndterer livet, når krisen rammer.

Iben Mondrup

Iben Mondrup er en forfatter, der med sine sanselige og gennemslagskraftige romaner, regnes som en af vor tids mest betydningsfulde forfattere.

 


Jens Andersen

Jens Andersen (f. 1955) er en af Danmarks mest velestimerede biografiforfattere. Han har en forkærlighed for interessante og sky personligheder, primært fra forfatterverden – og han er kendt for blandt andre sine biografier om Tove Ditlevsen, Astrid Lindgren og H.C. Andersen.

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen (1976) har skrevet et væld af børne- og ungdomsromaner og -noveller inden for genrerne fantasy og gys. Hans hovedpersoner er ikke oplagte helte, men ofte børn nederst i hierarkiet, som ved et tilfælde får superkræfter (fx Antboy-serien 2007-2012).


Malene Ravn

Malene Ravn (f. 1971) demonstrerer med sit forfatterskab på tre romaner, at hun både mestrer at skrive den korte roman, der dirrer af fortættet drama, og den store slægtsfortælling med et stykke Danmarkshistorie som kulisse. 

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (1966) debuterede som krimiforfatter i 2007 med Før stormen, som han vandt kriminalakademiets debutantpris for, og han har lige siden haft en stor og begejstret læserskare verden over.


Ordkraft 2019 - alt det praktiske


Hvis du er mere nysgerrig

Litteratursiden.dkLitteratursiden.dk er bibliotekernes litteratursite for alle jer, der vil vide mere.

ForfatterwebForfatterweb er et forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere, - nulevende og afdøde. 

@ReoleneReolen og eReolenglobal.dk er din adgang til bibliotekernes e-bøger og netlydbøger til hele familien. eReolen fås også som app.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten