Astrid Lindgren

Astrid - ikke kun en pige

Astrid Lindgren er på en eller anden måde altid aktuel, fordi hendes litterære univers leverer fortolkninger til forskellige eksistentielle temaer i livet, så både børn og voksne kan være med.

Aktuel i biografen
I øjeblikket er hun særligt aktuel, fordi hun er hovedperson i Pernille Fischer Christensens biografiske film, 'Unge Astrid'. Filmen skildrer forfatterinden som teenager, før hun blev forfatter, men hvor hendes interesse for at skrive fører hende til Vimmerby Tidning, i en stilling som sekretær.

På avisen bliver hun gravid med chefredaktøren, og det uægte barn, Lasse, føder hun i København, hvor han efterlades hos en plejemor.

Den smertelige adskillelse fra barnet, bruges i filmen som fortolkningsnøgle til den særlige evne til at skrive til børn, som Astrid Lindgren er verdensberømt for.

Bliv klogere på den svenske nationalforfatter 

En film er også en fortolkning, og 'Unge Astrid' blev hurtigt genstand for kritik fra Astrid Lindgrens familie, hvor særligt datteren, Karin Nyman, følte sig krænket over, at hendes mors indre liv er blevet tolket, som den er i filmatiseringen.

Har du også set filmen og har fået lyst til at få et bredere perspektiv på Astrid Lindgren som forfatter og person, så har vi samlet en række bøger og kilder hertil.

Astrid Lindgren


Læs mere om Astrid Lindgren

Astrid Lindgrens portræt på Forfatterweb

 

Forfatterweb - med dit bibliotekslogin har du adgang til Forfatterwebs grundige portræt af Astrid Lindgren. Her finder du også en gennemgang af hendes vigtigste bøger.

 

Litteratursiden - Artikler om Astrid Lindgren og anmeldelser af en række af hendes elskede værker, 

The Astrid Lindgren Company

 

The Astrid Lindgren Company - er officiel forvalter af alle rettighederne af Astrid Lindgrens figurer og værker. Du kan også komme på et virtuelt besøg i forfatterindens lejlighed i Dalargatan.


Astrid Lindgren på eReolen

eReolen

Lån alle eReolens ebøger og lydbøger af og om Astrid Lindgren HER.

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten