box img
login


Har du spørgsmål kan du kontakte os her:

Kontakt Os

Global Issues in Context

Global Issues in Context er rigtig god til dig som: Er i gang med en opgave om et bredt emne, der knytter sig til hele verden. Vil følge med i verden omkring dig. Skal ud og rejse og vil vide mere om et land end turistinformation

Netbasen lægger vægt på at belyse nutidige begivenheder og internationale spørgsmål ud fra en global vinkel. Binder en række forskellige kilder sammen til belysning af forskellige spørgsmål om verdens brændpunkter – det sociale, politiske, militære, økonomiske, miljømæssige, sundhed, kultur etc.

Indholdet kommer fra fuldtekst nyhedskilder, magasiner og akademiske tidsskrifter, primærkilder fx. Alle referencerne/artiklerne er markeret med symboler, der angiver sværhedsgraden – Basic, Intermediate og Advanced.

Global Issues in Context er i forhold til netbasen Europa World Plus mere nyhedsorienteret, bredspektret og har desuden de uddybende emneområder. Begge har landeprofiler, men Europa World Plus’ landebeskrivelser er væsentlig mere omfattende – til gengæld kobler Global Issues In Context landeprofilerne sammen med de udvalgte emner, der er fokus på.


Vejledning

  1. Log på med dit bibliotekslogin.
  2. Du skal være bosiddende i Aalborg Kommune for at benytte Global Issues in Context hjemmefra via Aalborg Bibliotekerne.
  3. Enkel og avanceret søgning samt tre hovedindgange til materialet: ”Issues and Topics” (emneindgang), ”World Map” (interaktivt kort) og ”World News”, (kildevalg fx New York Times).
  4. Vælg mellem sværhedsgraderne Basic, Intermediate og Advanced.
  5. Udover tekst indeholder netbasen forskellige multimedier som videoer, billeder, pod-casts og eksterne websites.
  6. Dokumenter kan printes, e-mailes og downloades som html, tekst, pdf og MP3. Indeholder desuden oversætter- og oplæsningsfunktion.
Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten