box img
login


Har du spørgsmål kan du kontakte os her:

Kontakt Os

Samfundsfaget.dk

Samfundsfaget.dk er et komplet samfundsfagligt opslagsværk. Artiklerne er skrevet af faglige eksperter og inddelt i to sværhedsgrader. En svær målrettet 8. – 10. klasse og et let version for mere svage læsere. Portalen er udarbejdet med henblik på undervisningen i folkeskolens ældste klasser. Siden opdateres løbende.

Portalen er inddelt i fire overordnede emneindgange: Politik, Økonomi, Samfund og Temaer. Sidstnævnte går på tværs af de tre hovedområder fx ”Klima og miljø” og ”Danmarks rolle i en globaliseret verden”. Artiklerne tilknyttes faktabokse og medielinks, f. eks. avisklip og TV-spots. Derudover er der under ”Aktiviteter” quizzer og spil.

Søgeeksempler: Euroen i Danmark, Retsikkerhed, Liberal Alliances Politik, internettets betydning for identitetsdannelse, minervamodellen, Fair trade, Straffesystemet, overenskomstforhandlinger.

Målgruppe: Folkeskoleelever. Der er mulighed for oplæsning af artikler, som evt. kan være en hjælp for læsesvage.


Vejledning

       
  1. Log på med dit bibliotekslogin eller dit UNI-login.
  2. Du skal være bosiddende i Aalborg Kommune for at benytte Samfundsfaget.dk hjemmefra via Aalborg Bibliotekerne.
  3. Skriv søgeord i søgefeltet eller brug emne- eller temaindgangene.
  4. Eller brug Samfundslex - et opslagsværk som er opdateret på den nyeste samfundsudvikling. Er inddelt i forskellige artikler under emnerne: Poltik, økonomi og samfund.
Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten