box img
login


Har du spørgsmål kan du kontakte os her:

Kontakt Os

Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste med kort- og dokumentarfilm. På Filmcentralen er der både aktuelle film og nydigitaliserede klassikere. Her er desuden information om filmene, baggrundsartikler, temasamlinger og anbefalinger.

 

Flere hundrede film ligger frit tilgængeligt på Filmcentralen / For Alle. I de tilfælde, hvor man ikke kan se filmene på Filmcentralen / For Alle, bliver man linket videre til andre streamingtjenester, hvor man kan se filmen. Desuden kan alle film ses på Filmstriben.

 

Filmcentralen/For de yngste er en app til IOS fra Det Danske Filminstitut. Appen rummer 300 kortfilm og mange sjove og lærerige aktiviteter, der tager udgangspunkt i film. Målet er at gøre børn til aktive mediebrugere og medskabere og styrke fundamentet for deres kulturelle og digitale dannelse. Målgruppen er børn på 3-6 år i dagtilbud.

 

Danmark på film fra Det Danske Filminstitut er et interaktivt streamingsite med levende danmarkshistorie. Oplev nydigitaliserede dokumentariske filmoptagelser fra perioden 1905-1966. Filmene skildrer hverdagsliv og særlige begivenheder i hele Danmark – fra Hvide Sande til København, fra Tønder til Skagen og Grønland.


Vejledning

      
  1. Klik ind på Filmcentralen.dk/alle. Film fra Filmcentralen kan ses på computer, smartphone og tablet.
  2. Danmark på film rummer historiske filmoptagelser fra hele landet. Alt er frit tilgængeligt og indholdet må vises offentligt ved publikumsarrangementer. 
  3. For at se filmene på Android smartphone eller tablet skal du downloade og installere Filmcentralen Android Player.
  4. Filmcentralen/For de yngste er en app til iPad/iPhone. Målgruppen er børn på 3-6 år i dagtilbud.
  5. Få hjælp til Filmcentralen. Løser dette ikke problemet kontakt da supporten.

 

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten