Spændingsmættet teaser vinder hovedprisen til årets bogtrailerprisuddeling

Bogtrailerprisen22 blev uddelt til kæmpe prisuddelingsgallafest på Hovedbiblioteket i Aalborg. Læs her, hvem der vandt.

Der var guld og galla på Hovedbiblioteket, da fem femteklasser dystede om at vinde de eftertragtede bogtrailerpriser. To priser skulle uddeles - publikumsprisen, som blev afgjort ved en tæt afstemning, og hovedprisen, som blev afgjort af en jury. 

Tæt løb om publikums gunst

Publikumsprisen blev en tæt affære, hvor Minecraft Ulykken fra 5. b på Sofiendal Skole endte med at løbe med hæderen, det fine bogtrailertrofæ og en ny bog til hele klassen.

Spændende teaser med godt skuespil blev juryens vinder

Hovedprisen blev fundet af en jury bestående af rådmændene Jes Lunde fra Sundhed og Kultur og Morten Thiessen fra Børn og Unge, bibliotekschef Kristine Nygaard, filmkonsulent Keld Albrechtsen og forfatter Benni Bødker.

Deres valg faldt på "I rosens midte" som en gruppe elever fra 5. b, Vejgaard Østre Skole står bag. Det betyder at gruppen bag ”I rosens midte” kan invitere hele klassen på en tur i Biffen, og så får de selvfølgelig også et trofæ og en Benni Bødker-bog med hjem.

Dynamik, fine klip og godt skuespil

Vinderfilmen fik følgende ord med fra juryen: 

"Der er tale om en spændende teaser, som glimrer med en god dynamik, fine klip og godt skuespil. Musikken lægger virkelig op til spænding og man er ikke i tvivl om, at der er uhygge under opsejling. Publikum får et klart indtryk af bogens handling og ikke mindst lyst til at få en opklaring på det store mysterium. Alt dette gør, at Juryen har valgt I Rosens Midte som vinder af bogtrailerprisen 2022. Tillykke med det!"

Vi siger også tillykke og glæder os allerede til næste gang, der er prisuddelingsgallashow.

Se finalisterne her

5. a Hals Skole - Dæmonens hus

Finalist Bogtrailer22 - 5.a Hals Skole - Dæmonens hus

 

5. b Sofiendal Skole - Minecraft ulykken

Finalist Bogtrailer 22 - 5.b Sofiendalskolen - Minecraft Ulykken

 

5. a Vestbjerg Skole - Pigerne mod drengene

Finalist Bogtrailer22 - 5.a Vestbjerg Skole - Pigerne mod drengene

 

5. c Vejgaard Østre Skole - I rosens midte

Finalist Bogtrailer22 5. c Vejgaard Østre Skole - I rosens midte

 

5. b Kærby Skole - Guldfisken Glimmer

Finalist Bogtrailer22 - 5.b Kærby skole: Guldfisken Glimmer

 

Om Bogtrailerprisen

Bogtrailerprisen er en filmkonkurrence, hvor 5. klasser i hele kommunen konkurrerer om at lave den bedste trailer for en bog, de har læst. Reglerne er enkle - lav en trailer for en bog, I selv har valgt at læse. Traileren må maksimalt vare et minut, og så skal den selvfølgelig give seeren lyst til også at læse bogen.

Bogtrailer startede i 2017 og udspringer af et samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Kommunes Skoleforvaltning. 

Formålet er at fremme læselysten hos børn og give eleverne nogle nye tekniske kompetencer - såvel som erfaring med at opbygge og fortælle historier. Der er desuden lagt op til, at lærere og elever tager en snak om begreber som f.eks. ophavsret undervejs.

Det første år deltog 29 klasser og vi så flere end 130 film, inden vi fandt en vinder. Siden er konceptet pudset til, vi har haft lidt op og ned på tilmeldingerne og har også afviklet et 100% digitalt og coronasikkert prisuddelingsgallashow, der blev streamet ud til fem femteklasser.

I år har vi flest tilmeldte klasser siden det første år i 2017, så interessen er der heldigvis stadig.
 

Inspiration