Kig ind - biblioteket er åben

Trods coronarestriktioner, og vintervejr er bibliotekerne åbne, og vi vil rigtig gerne have besøg og hjælpe dig på vej.

Normalt er januar en måned, hvor vi ser mange læselystne gæster på jagt efter motionsinspiration, sunde opskrifter, rejsebøger med mere i bestræbelserne på at få en god start på det nye år.

I år er der dog mere stille, end der plejer at være og længere mellem de besøgende. En af årsagerne er meget sandsynligt den aktuelle coronasituation, hvor de fleste kulturinstitutioner er helt lukket, og mange tror at bibliotekerne også er ramt af nedlukninger.

Det er vi dog ikke. Vi har åbent stort set som normalt, og vi er mere end klar til at byde dig velkommen på biblioteket. Det eneste du skal huske er mundbind, håndhygiejne og afstand.

Vi sørger til gengæld for håndsprit, god stemning og læseglæde.

Ingen undskyldninger for ikke at få læst lidt mere

Det betyder, at ”biblioteket er lukket” ikke kan bruges som undskyldning, hvis et af dine nytårsforsætter er at læse mere. Vi vil hellere end gerne se dig og hjælpe dig med at finde din næste krimi, opskriftsbog, tegneserie eller noget helt fjerde.

Brug biblioteket hjemmefra

Skulle du være så uheldig at ryge i coronakarantæne eller ikke kan forlade dit hjem af den ene eller den anden grund, så har biblioteket også en række digitale muligheder, så du kan få dit biblioteksfix hjemmefra.

Der er naturligvis eReolen – det digitale bibliotek med ebøger og lydbøger - den nye filmtjeneste ”Børnebiffen” har kortfilm til børnene og eReolen Global Magazines rummer magasiner for enhver smag fra hele verden.

Har du brug for hjælp kan du f.eks. gøre brug af den virtuelle bibliotekar, hvor du booker online tid hos en bibliotekar, som kan hjælpe med alt fra materialesøgning til gymnasieopgaven til nyeste trends og tendenser inden for danske børnebøger. Du kan selvfølgelig også ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.