Et futuristisk hus, billedet er genereret af AI - Midjourney

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Loungen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Unge/Voksne

Vær med i Det Hemmelige Selskab for Historie

21.09.23
Nu får du mulighed for at være sammen med andre om din interesse i historie. Tilmeld dig efterårets række af tre hemmelige selskaber, hvor vi taler sammen om begivenheder, der ændrede verdens gang. Oplægsholdere fra forskellige museer varmer samtalen op.

I efteråret kan du blive medlem af Det Hemmelige Selskab, som mødes på Hovedbiblioteket for at dyrke historien med samvær, minder, historie og dialog i højsædet. 

Vi mødes tre gange til oplæg fra forskere og historikere, der bliver streamet fra et sted i Danmark. Første sæson byder på historiske fortællinger om fattiggården og dens skæbner, samtaler om den kolde krig og om ungdomsoprør og rødstrømer samt adgang til debat, samtaler og frokost til Bibliotekernes Festival for Historie.

Som deltager behøver du ikke læse bøger på forhånd, men vi deler litteraturlister og anbefalinger, som møderne tager udgangspunkt i. 

Hvis du melder dig ind i Det Hemmelige Selskabet er det for et forløb på alle tre aktiviteter: Torsdag 21. september, 12. oktober, 16. november.

Hvornår er det?

Torsdag, 21. september 2023, kl. 16.30 – 18.00
Fattiggården og dens skæbner v/ historiker og museumsleder Sarah Smed, Danmarks Forsorgsmuseum. 
Om Nordens bedst bevarede fattiggård og dens skæbner. Hør om Kaptajn Hallas, "Fattiggårdens Skræk" og Marie, der blev afleveret af politiet en vinterdag, da hun blot var 11 år. 

Torsdag, 12. oktober 2023, kl. 16.30 – 18.00
Samtaler om Den Kolde Krigs tavse vidner, forsvaret ved Langelandsfort v/ Museumsleder ved Koldkrigsmuseum Langelandsfort, Peer Henrik Hansen, ph.d.

Torsdag d.16 november 2023, kl. 16.30 – 18.00
Ungdomsoprør og rødstrømper v/ Jytte Nielsen, informationsspecialist i kønsforskning på Det Kongelige Bibliotek