Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Loungen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Unge/Voksne

Undringsakademiet inviterer dig med til en samtale om håb

26.09.23
Håb kommer i mange varianter og størrelser, og når livet er modbydeligt og verden synes indhyllet i krig og kaos, kan håbet være det sidste bolværk mod mismodet, afmagten og ja… håbløsheden. Men hvad er håb for dig? Hvordan oplever du det i din hverdag? Og kan vi overhovedet overleve uden håb? Det vil vi og vores Undringsakademi gerne invitere dig ind på biblioteket for at tale om. 

Jeg håber, jeg vinder i Lotto! Jeg håber min bus går til tiden. Jeg håber, de kan lide mine frikadeller. Jeg håber, jeg stadig er her i morgen. 

Håb kommer i mange varianter og størrelser, og når livet er modbydeligt og verden synes indhyllet i krig og kaos, kan håbet være det sidste bolværk mod mismodet, afmagten og ja… håbløsheden. 

Men hvad er håb for dig? Hvordan oplever du det i din hverdag? Og kan vi overhovedet overleve uden håb? Det vil vi og vores Undringsakademi gerne invitere dig ind på biblioteket for at tale om. 

Derfor inviterer vi dig med til, hvad der forhåbentlig bliver en tankevækkende, varm og berigende samtalesalon om HÅB. Til en samtalesalon, hvor vi sætter tempoet helt ned, kigger hinanden i øjnene, lytter og taler sammen. Det er mental wellness, når det er bedst. 

Målet er ikke at overbevise andre om noget, men at opnå en udvidet, nuanceret forståelse af et spændende begreb. Du behøver ikke have kendskab til hverken emnet eller samtalesaloner. Du skal blot have lyst til indgå i et nysgerrigt, hyggeligt og langsommeligt fællesskab. 

Meld dig til i dag og glæd dig til at komme godt og grundigt i dybden med HÅB. 

Hvad er en samtalesalon? 

Det lyder måske, som noget der hører til i de fine saloner hos det bedre borgerskab. Noget med cognac, cigarer og cellomusik. Eller som noget, der er på dagsordenen, når filosofistuderende virkelig skal hygge sig sammen.  Sådan er det heldigvis ikke i virkeligheden. For en samtalesalon er i virkeligheden bare en mulighed for at mødes med nogle andre mennesker og tale sammen om et emne, der bevæger os. Vi er der til at hjælpe samtalen på vej, men vi er der ikke for at skabe hverken debat, konflikter eller konsensus.  

Det vores erfaring, at deltagerne i en samtalesalon, går beriget derfra og endda ofte tager en ven med til den næste omgang. Så de kan dele oplevelsen. 

Undringsakademiet byder på en nye samtale hver 14. dag 

Undringsakademiet er en række samtalesaloner med filosofisk præg, som vi arrangerer for at give os og jer mulighed for at tale sammen. For at tale sammen og komme ordentligt i dybden med et emne. Lidt længere ned, end der vi når til i hverdagens til tider overtfladiske snakke om vejrudsigten, larmende knallerter, madplaner og om det seneste afsnit af Bridgerton/Andor/Dansegarderoben/ Greys Anatomy/x-factor/Paradise osv. osv. osv. 

Overskrifterne for de næste samtalesaloner ser ud som følger 

  • HÅB - Hvad er HÅB? Hvordan oplever vi det i dagligdagen? Kan vi fungere uden HÅB? 
  • DANNELSE - Hvad er DANNELSE? Hvem har ansvaret for den? Hvad vil vi med den? 
  • KÆRLIGHED - Hvad er KÆRLIGHED? Er det en stemning, en følelse eller en handling? Hvordan oplever vi den? 
  • DET GODE LIV - Hvad er DET GODE LIV? Kan vi opnå det? Er det overhovedet meningen at vi skal jagte det? 
  • SKØNHED - Hvad er SKØNHED? Kan vi leve uden den? Hvor finder vi skønheden? 

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja  
Niveaufri adgang: Nej - kontakt personalet for niveaufri adgang
Handicapvenligt toilet: Ja
Teleslynge: Nej - kontakt personalet for lån a mobil teleslynge

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket via dette link. 

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300.  

Materialer