Fint anrettet dessert

Unge/Voksne

UDSOLGT - Rundt om Babettes gæstebud – Nordisk Biblioteksuge

11.11.19
Arrangementet er desværre udsolgt.

I samarbejde med Foreningen Norden Aalborg og omegn inviterer Aalborg Bibliotekerne til en lille flig af dette festmåltid. Der bliver noget for både øjne, ører og smagsløg.

Uge 46 er Nordisk Biblioteksuge og i år er det på voksensiden, Karen Blixens ”Babettes gæstebud” der er omdrejningspunktet. I samarbejde med Foreningen Norden, Aalborg afdelingen, inviterer Aalborg Bibliotekerne til en lille flig af dette festmåltid i anledning af Foreningen Nordens 100 års jubilæum. Der bliver noget for både øjne, ører og smagsløg.

Karen Blixen er én af Danmarks mest internationalt kendte forfattere. Ikke mindst i lyset af filmatiseringerne af ”Min afrikanske farm” (Out of Africa, 1985) og ”Babettes gæstebud” (1987).  Sidstnævnte film vandt en Oscar for bedste udenlandske film i 1988 og en Golden Globe i 1989. Dertil kommer en stribe andre priser. Menuen fra bogen og filmen var i de efterfølgende år genstand for utallige arrangementer verden over.

Program:

1. En kort introduktion til Karen Blixens forfatterskab og til ”Babettes gæstebud” ved Erling Lykke fra Aalborg Bibliotekerne
  2. Visning af et uddrag af filmen
  3. Oplæsningen af udvalgte passager fra bogen
  4. Smagsprøve på desserten fra Babettes middag, Baba au ruhm og frisk, glaseret frugtsalat.