Toni Morrison, forfatter og Nobelpristager

Unge/Voksne

Toni Morrison – The Pieces I Am

26.11.19
Biffen Art Cinema viser den nye dokumentarfilm om forfatter og nobelpristager Toni Morrison: The Pieces I Am.

Toni Morrison

Den amerikanske forfatterinde Toni Morrison døde den 5. august i år. Hun vandt Pulitzer-prisen for romanen 'Elskede' i 1988 og som den første afroamerikanske kvinde Nobelprisen i 1993. Men hvad færre ved, er at hun åbnede døre for den sorte litteratur i USA, allerede da hun som forlagsredaktør turnerede med ikoner som Muhammed Ali og borgerrettighedsforkæmperen Angela Davis i 1970'erne.

The Pieces I am

Den nye portrætfilm 'Toni Morrison: The Pieces I Am' indeholder en række nylige interviews med Toni Morrison, der med varme og overskud deler ud af anekdoter og standpunkter. Filmen giver også indblik i bøgernes tonefald, rent sorte miljøer og nådesløse skæbnefortællinger. Filmen varer 2 timer.

Tine Eggertsen introducerer

Før filmen giver bibliotekar Tine Eggertsen fra Aalborg Bibliotekerne en kort introduktion til Toni Morrisons forfatterskab og hendes store betydning som en vigtig stemme i det amerikanske kulturliv.

Filmens titel: Toni Morrison - The Pieces I Am
Instruktør: Timothy Greenfield-Sanders