Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Folkeværkstedet
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Unge/Voksne

Tegnekollektivet : Workshop med den uforlignelige Signe Parkins   

15.02.24
Tegner og grafisk poet, Signe Parkins, indtager tegnekollektivet med en workshop, der vil åbne op for din indre snørklede streg og ryste den nyfødt ud på blokken 

Hver første og tredje torsdag i måneden mødes tegne-entusiaster, doodle-artister og skriblonauter på Aalborg Hovedbibliotek for at hygge og udforske tegnemediet sammen. Tegneerfaring ingen hindring eller forudsætning. 

Torsdag d. 15. februar får tegnekollektivet besøg af landets største grafiske poet, Signe Parkins, der viser eksempler på sit underfundige arbejde og fortæller om sin tilgang til tegning. 

Helt uden, at du opdager det, vil hun suge dig med ind i en workshop, der tager afsæt i en improvisatorisk tilgang til tegning, hvor fejl er en integreret del af både processen og det færdige værk. 

Ved hjælp af benspænd, der kan hjælpe dig med at sætte gang i billeddannelsen, sigter workshoppen på at få vise dig, hvordan du får skabt motiver, der er humoristiske og sureelle. Målet for workshoppen er at modvirke frygten for ‘det hvide papir’, samt vise, hvordan skitser og færdige elementer kan sameksistere på samme flade. 

Ligesom tegnekollektivet er denne workshop for alle - uanset, om du identificerer dig som uopdyrket talent, halvprøvet illustratenrøver eller uprøvet stregoperatør. 

Vi anbefaler du tilmelder dig denne workshop og derefter bliver fast gæst i kollektivet - men du bestemmer selv. 

Om Signe Parkins

Signe Parkins er født i 1979, bor og arbejder i Århus. Hun er uddannet illustrator fra Designskolen Kolding
i 2007. Parkins har vundet særlig stor anerkendelse for sine serielle billedfortællinger, og vandt i 2018 Pingprisen for ‘Årets bedste tegneserie’ og modtog sidste år Kulturministeriets Illustartorpris for arbejdet med billedbogen 'Blomsten som elsker mig'. Hun har udgivet flere eksperimenterende bøger og været udstillet i forskellige sammenhænge.

Om Tegnekollektivet 'Torsdag'

Dyrk din tegneglæde sammen med andre - i Aalborgs nye sociale tegnefællesskab. Vi mødes første og tredje torsdag hver måned fra kl. 18:45 – 20:45 i Folkeværkstedet.

Tegnekollektivet handler ikke om at tegne grimt eller pænt - ja, ikke engang om at tegne inden for stregerne - men at dyrke det sociale i at tegne.  

Som rød tråd mellem torsdagstegnestuerne får du fornøjelsen af iIllustrator Rebecca Rosenquist, der selv bruger, det at tegne til at komme rundt og holde fast her i livet. 

Alle streger er velkomne - både sikre og usikre - og uanset om dit medie er olie, kollage, blyantstreg og det digitale. (Ja, origami, papirklip og papartister, skal heller ikke holde sig væk). Hvis muligt så medbring selv materialer og tegneredskaber, da vi har begrænsede udlånsmuligheder på lige netop dette område.  

Tegnekollektivet udspringer af Folkeværkstedet, hvor du kan få hjælp til at lave det, der er anderledes - og samle andre om det, du brænder for. Læs mere her, om hvordan du selv kan får dine idéer til at leve på biblioteket 

- - -

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja 
Niveaufri adgang: Ja 
Handicapvenligt toilet: Ja 
Teleslynge: Nej
  
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket – via dette link
  
Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, kan du skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300.

Materialer