Grøn plante på en bund af visne blade

50 kr.
Nordkraft, Royal Stage
Køb billet(ter)
Unge/Voksne

STEMMER I OVERGANG – om livsovergange

18.09.21
Med dette medley drager vi ind i følelsernes land - og desværre også fordommenes og misforståelsernes. Transformationens psykologi fylder os med både forventninger og frygt – og ofte er det noget nogen siger om nogle andre.

Jesper Stein

Jesper Stein har med sin roman ”Rampen” skrevet sin families og dermed sin egen historie frem og der bliver ikke lagt fingre imellem når der fortælles om forældrenes skilsmisse, Jesper Steins alkohol og netop transformationen ud af denne afhængighed

Helle Helle & Jens Smærup Sørensen

Helle Helle og Jens Smærup Sørensen har det til fælles at deres seneste bøger er fortalt på den måde at det vi som læsere får at vide, er noget nogen siger om nogle andre. I Helle Helles ”BOB” er det en kvinde der fortæller sin kærestes historie og hvordan han forbereder sig til næste fase i livet hvor han regner med at de skal stifte hjem - mens det i Jens Smærup Sørensens kollektivroman ”Klinten” er beboere på samme vej der skiftes til at fortælle om de andre og deres fortrædeligheder.

Troels H. Sørensen

Troels H. Sørensen, måske bedre kendt som bestyrer af café 1000Fryd, skrev sidste år en digtsamling med titlen ”ABC til et moderne forfald” hvor han tager livtag med overgangen fra at være ung og fri og til at få børn og familie – og ikke mindst de tanker det fører med sig.

Jonny Hefty og Kenneth Dahl

Rapper Jonny Hefty og jazzmusiker Kenneth Dahl sadler op sammen og rider ud i det musiske kviksand, der opstår når to så forskellige begavelser mødes. Du bliver opslugt!

Sara Blædel

Sara Blædel kommer og fortæller om sin krimi "Den tavse enke" der er 11. bog i krimiserien om Louise Rick. Foruden opklaringen af en mystisk drabssag på Tåsinge, handler bogen også om et kærlighedsbrud og hvordan man kan blive nødt til at se fortiden i øjnene.

Ordkraft siger farvel

STEMMER I OVERGANG – om livsovergange

”Min stemme er i overgang, mit hår er helt forkert...” - hvem kender ikke Søren Kragh Jacobsens sang om pubertetens genvordigheder? Men der er mange andre overgange i et helt liv, nogle af dem gennemgår vi alle, mens andre overgange er bestemt af de valg vi foretager i tilværelsen. Og hvad med overgangsalderen, har vi tilstrækkelig fokus på den i vores samfund?

Overgange er også at blive skilt, at finde sammen, når børnene flyver fra reden eller fødes og når man som ung flytter hjemmefra. Hvad gør livsovergangene for og med os? Og oplever vi dem altid selv, eller er det også noget som andre mennesker putter os i kasser med? Uanset hvad, så er der følelser på fuldt drøn i spil i overgangene, fra sorg og desperation til glæde og håb om begyndelsen på noget nyt og lækkert. Med dette medley drager vi med andre ord ind i følelsernes land - og desværre også fordommenes og misforståelsernes. Transformationens psykologi fylder os med både forventninger og frygt – og ofte er det noget nogen siger om nogle andre.

”Det er bare en fase” – så kom og oplev Jesper Stein fortælle om hvordan det er at gå fra at være benhård alkoholiker til total clean, og om hvordan Helle Helle i sin seneste bog leger med om livsfaser er noget man kan ønske eller forestille sig på en andens vegne. Du kan også høre Jens Smærup Sørensens fortælle om hvad der sker når en gruppe vidt forskellige mennesker sammen skal indstille sig på overgangen til synlige klimaforandringer, eller hvad med den lokale lyriker Troels H. Sørensens digte om at blive helt voksen og dermed ufri?

Og spænd så lige sikkerhedsselen inden du vil opleve rapper Jonny Hefty og jazzmusiker Kenneth Dahl tvangsfase dit system; musik der på mystisk vis glider stille og roligt over i en snak om Sara Blædels seneste krimi, hvor en fase som hovedpersonen for længst troede var overstået pludseligt kommer igen og står lyslevende foran hende. Og så siger vi ellers farvel og tak.