Slægtsforskerdag

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 14:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Slægtsforskerdag

23.09.23
Kom til slægtsforskerdagen og bliv klogere på slægtsforskningens spændende muligheder.

Du kan opleve inspirerende foredrag og få hjælp til at komme i gang med din slægtsforskning. Der vil være kaffe/te samt lidt sødt til ganen i løbet af dagen. Arrangementet kræver ikke tilmelding. 

Program for dagen

Velkomst 

10.00 Slægtshistorie og fotografier- Hvor finder du fotos af dine aner.

Bente Jensen, arkivar på Aalborg Stadsarkiv fortæller om de rige muligheder, der er for at søge og finde fotos til brug for slægtsforskning på nettet, med udgangspunkt i fotografiets historie. Hun kommer også med nogle god råd til, hvordan man skal håndtere og systematisere sine egne fotografier i en digital tid.

11.00 Danskere i verden og Danske Slægtsforskere Aalborg. Slægtsforsker JannaMary Thomsen vil fortælle lidt om slægtsforskerforeningen og deres aktiviteter. Herefter vil hun fortælle om mulighederne for, at finde egen slægt i udlandet, med udgangspunkt i emnet “Danskere i verden”.

Frokost - medbring selv madpakke

12.15 Salldata. Et oplæg, hvor Lars Jørgen Helbo kommer og giver os en gennemgang af sin hjemmeside, så vi bliver fortrolige med, hvordan den bruges og hvad den kan byde på.  

14.15 Tak for i dag 

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja
Niveaufri adgang: Nej – kontakt personalet for niveaufri adgang
Handicapvenligt toilet: Ja
Fast teleslyngeanlæg: Nej – kontakt personalet for lån af mobil teleslynge
  
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på HistorieAalborg – via dette link 
  
Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på historieaalborg@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314243.

Materialer