For alle
Bestil billet(ter)
Unge/Voksne

Sådan styrer techgiganterne og kunstig intelligens din adgang til viden på nettet

03.04.24
Deltag i konferencen online onsdag den 3. april kl. 15 - 17.30 og få en større forståelse af hvordan du får adgang til viden i en fremtid, hvor algoritmer og kunstig intelligens bliver endnu mere styrende for, hvad vi kan finde på nettet

To ud af tre danskere bekymrede for mis- og desinformation og for, om algoritmerne giver os et skævt billede af aktuelle begivenheder? Hvordan fungerer søgemaskinerne og hvor er der brug for, at samfundet sætter nogle rammer og sikrer fri og uhindret adgang til viden?

Deltag gratis i konferencen online og forstå forandringerne, og hvordan man får adgang til viden i en fremtid, hvor algoritmer og kunstig intelligens bliver endnu mere styrende for, hvad vi kan finde på nettet.

• Viden og magt i et historisk perspektiv.
  • Argumenter for mennesker og bias i  kunstig intelligens
  • Hvorfor er der brug for mange sprogmodeller?
  • Børn og unges adgang til viden i undervisningen.
  • Søgemaskinens historie og udvikling.
  • Hvad er det, søgemaskinerne ikke giver os adgang til?
  • Hvilke muligheder har vi for at styre udviklingen – som individer og samfund?
  • Sociale medier, tech og demokrati: Hvad synes danskerne om indhold, der er bestemt af algoritmer?
  • En dansk samtalerobot.

• Deltagere: Christiane Vejlø, digital trendanalytiker, Birgitte Vedersø, formand for Børne- og Undervisningsministeriets ekspertgruppe vedr. digitale hjælpemidler., Professor Thore Husfeldt, ITU. Professor Mikkel Flyverbom, CBS.Mads Bramsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Erik Henz Kjeldsen, ansvarshavende chefredaktør Lex, Danmarks nationalleksikon, m.fl.
  • Afsluttende politisk debat med blandt andet Lisbeth Bech-Nielsen (SF), formand for Udvalget for digitalisering og it; Alexander Ryle (LA), it-ordfører.

Konferencen er arrangeret af Lex, Danmarks nationalleksikon, i samarbejde med Danske Universiteter, Danske Professionshøjskoler, Danske Gymnasier, Danmarks Biblioteksforening og Danske Medier.

Tilmeld dig gratis her.