Rachel Cusk

Unge/Voksne

Rachel Cusk – Livestreaming fra Det Kgl. Bibliotek

02.11.21
Se livestreaming af samtale med Rachel Cusk på Den Sorte Diamant. Den omdiskuterede litterære verdensstjerne Rachel Cusk lægger ikke fingrene imellem i 'Et livsværk' og belyser med hudløs ærlighed de mindre romantiske aspekter af moderskabet.

Kom og lyt med, når Aalborg Bibliotekerne viser livestreamingen af samtalen mellem den canadisk-britiske forfatter Rachel Cusk og litteraturredaktør  Kathrine Tschemerinsky fra Den Sorte Diamant.

Cusk gæster Den Sorte Diamant til en samtale med litteraturredaktør Kathrine Tschemerinsky om 'A Life’s Work' (2001), som netop er blevet oversat til dansk med titlen 'Et livsværk'. Beretningen vakte stor modstand i den britiske presse – ikke mindst fra andre mødre – og offentlig udskamning og anklager om kønsforræderi satte nyt lys på ærlighedens pris for Cusk. Hvor langt kan man tillade sig at gå? Og hvordan ser Cusk på moderskabet og Et livsværk i dag?

Moderskab og tabuer om de følelser, der følger med er et emne, som de seneste år har fyldt mere og mere i dansk litteratur. Her er Olga Ravns 'Mit arbejde', Maja Lucas’ 'Mor' og Cecilie Linds 'Mit barn' blandt nogle af de mest roste danske eksempler.

Inden streamingen begynder inspirerer bibliotekar Line Hoffgaard med nyere romaner om moderrollen set i et nyt lys.