Musik i Loungen

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 14:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Musikloungen
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Opera Lyttelounge

10.08.19
Tag høretelefonerne på og træd ind i en tidslomme med fortæller og vært Bjarne Troelsen, når han præsenterer tre nordiske operalegender fra første halvdel af det 20. århundrede – på vinyl.

Den menneskelige stemme har som musikinstrument en evne til at trænge dybere ind i menneskesindet end noget andet. Det kan publikum opleve ved Opera Lyttelounge under dette års Aalborg Operafestival, hvor vi har omdannet Hovedbiblioteket til en hyggekrog med siddeplads, forstærker, gode ørebøffer samt et udsøgt udvalg af opera på både LP’er og CD’er.

Ved Opera Lyttelounge d. 10. august vil lektor og kordirigent Bjarne Troelsen præsentere tre nordiske operasangere fra første halvdel af det 20. århundrede, som opnåede en helt særlig status i deres samtid: Danske Lauritz Melchior, svenske Jussi Björling og norske Kirsten Flagstad. Heldigvis udviklede lydoptagelser sig i deres levetid til et teknisk niveau, som gør det muligt for os endnu i dag at lade os bevæge af deres stemmer. Lydspecialisten sikrer med et særligt højtaleranlæg en imponerende lydkvalitet til arrangementet.

Bjarne Troelsen har som korsanger og dirigent haft sangen som et uundværligt element gennem hele livet. Han er formand for Aalborg Kammermusikforening og i øvrigt far til mezzosopranen Marie Degener Troelsen.

Der er gratis entré ved arrangementet, og der vil blive serveret en lille forfriskning.

Lytteloungens åbningstider under Aalborg Operafestival:


Torsdag d. 8.8. kl. 17.00-21.00
Fredag d. 9.8. kl. 08.00-18.00
Lørdag d. 10.8. kl. 09.00-17.00
Søndag d. 11.8. kl. 10.00-17.00