Holger Christen Jensen, en sømand i allieret tjeneste

Unge/Voksne

Min far, Holger Christen Jensen, en sømand i allieret tjeneste

25.01.24
Kom til foredrag om én af Nørresundbys personligheder, når Jørgen Aarlo Jensen fortæller om sin far, Holger Christen Jensen, en sømand i allieret tjeneste.

Holger Christen Jensen var i mange år et kendt ansigt i Nørresundby, hvor han var havnemester i 30 år fra 1946 til 1976. Han sejlede i allieret tjeneste som styrmand under anden Verdenskrig. Han blev i denne tjeneste både flyverbombet og torpederet i Nordatlanten i h.h.v. 1941 og 1942. Derefter kom han i tjeneste i US Army indtil september 1945.

Det var en periode med størst muligt ansvar og bl. med en transport-logistik med 10.000 amerikanske soldater under sin fulde kommando i invasionen i Normandiet i Frankrig.

Holger Christen Jensen blev tildelt meget stor hæder med div. ordener efter krigen.

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja

Niveaufri adgang: Ja

Handicapvenligt toilet: Ja

Fast teleslyngeanlæg: Nej

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Nørresundby Bibliotek.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, kan du skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300.