Event med Matilda Gustavsson

Streaming
Unge/Voksne

Live streaming-event med forfatter Matilda Gustavsson – direkte fra det Kgl. Biblioteks internationale Forfatterscene.

20.10.20
Samtalen med journalist og forfatter Matilda Gustavsson livestreames fra Det Kongelige Bibliotek, og der kan sendes spørgsmål fra deltagerne direkte til hovedpersonerne på scenen i Den Sorte Diamant.

Efter lang tids debat og en større retssag er Harvey Weinstein nu blev dømt for sine overgreb og krænkelser i USA. Det giver grund til eftertanke over MeToo-debattens forløb og konsekvenser i Danmark. Er vi kommet videre? Og er vi i så fald kommet langt nok? Eller kom vi måske aldrig rigtigt i gang?

Journalist og forfatter Matilda Gustavsson slog i 2017 sprækker i jorden under Det Svenske Akademi, da hun i en stor artikel i Dagens Nyheter bragte 18 kvinders fortællinger om seksuelle overgreb og trusler begået af den såkaldte kulturprofil Jean-Claude Arnault. En sag der udløste en heftig MeToo-diskussion i Sverige og i Danmark.

I sin bog 'Klubben – en undersøgelse' uddyber Matilda Gustavsson beretningen om Det Svenske Akademis vej fra at være verdens mest magtfulde litterære institution til at fremstå skandaleramt, ynkeligt og forkrøblet.

Sådan deltager du

Følg med på Det Kongelige Biblioteks Facebookside eller deres hjemmeside, hvor streamingen starter kl. 20.00.