Gammelt familiefoto med stamtræ trykt ovenpå

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Kom godt i gang med slægtsforskning

20.04.23
Kom til workshop og få hjælp af erfarne slægtsforskere.

Er du blevet fanget af DRs programrække med Stéphanie Surrugue, hvor hun fortæller om og møder nogle af de danske udvandrere, der har sat aftryk i verden – både i fortiden og lige nu. Ønsker du nu at dykke ned i din families historier? Og er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med at slægtsforske, eller er du kørt fast?

Så kom til workshop i slægtsforskning for begyndere. 

Der er hjælp at hente hos de erfarne slægtsforskere fra foreningen Danske Slægtsforskere Aalborg og personalet på HistorieAalborg, og vi her her helt til kl. 17, hvis du gerne vil arbejde videre og har brug for mere hjælp undervejs. Medbring gerne din egen PC.  

De danske Slægtsforskere, landets biblioteker, DR, Det Danske Udvandrearkiv og stadsarkiverne sætter fra uge 10 til uge 16 fokus på nogle af de omkring 250.000 danskere, der i dag bor i udlandet, samt nogle af dem, der gennem tiden har sat markante aftryk rundt om i hele verden. Fra missionærer, lykkeriddere og flugtkonger over forretningskvinder, forskere og fuskere til helt almindelige danskere, der bare blev træt af vejret under danske himmelstrøg.

Tilgængelighed

  • Mulighed for at trække sig: Ja 
  • Niveaufri adgang: Nej, kontakt personalet for niveaufri adgang 
  • Handicapvenligt toilet: Ja 
  • Fast teleslyngeanlæg: Nej, men mobil teleslynge kan lånes, skal dog bestilles på forhånd til læsesalen 

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Historieaalborg via dette link.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på historieaalborg@aalborg.dk eller ring på tlf. 99 31 42 34.