Unge/Voksne

Kan vi vækste os til en bedre fremtid? ONLINE

31.03.21
Asser Amdisen (historiker og forfatter) og Martin Ågerup (direktør i CEPOS) diskuterer, om vi kan vækste os til en bedre fremtid.

Bibliotekerne udgør en helt central ramme for den demokratiske debat – også den digitale. Hver uge i marts kan du derfor være publikum til ”Folkeoplysende Frirumsdebatter”. Et digitalt rum med debat, der giver plads til tvivl og dilemmaer og først og fremmest handler om én ting: Det handler om at blive klogere.

Vækst fylder meget i den offentlige debat og i vores nationaløkonomi. Der investeres milliarder i vindmølleøer og grøn vækst – og frigives feriepenge for at øge danskernes forbrug og sætte skub i en økonomi, der er hårdt ramt af Corona-krisen. Men er vækst det vigtigste parameter for at løse samfundets udfordringer? Kan vi vækste os til velfærd? Kræver det et opgør med neoliberalismen at gøre verden til et bedre sted, eller er væksten forudsætningen for en stabil udvikling af vores samfund og for at løse udfordringer med klima, befolkningstilvækst og demokrati?

Debattører: Asser Amdisen (historiker og forfatter) og Martin Ågerup (direktør i CEPOS)

Debatpilot: Clara Nepper Winther fra Krogerup Højskole

Debatterne foregår på Zoom og er gratis. Læs mere på www.frirummet.org

Folkeoplysende Frirumsdebatter

I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Derfor har Frirumsdebatter 3 runder:

• Frontrunden:
    Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op
  • Refleksionsrunden:
    Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl
  • Initiativrunden:
    Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A.

Sådan deltager du:

Arrangementet foregår online og via Zoom.

Tilmelding kan ske via dette link.

Arrangementet arrangeres af Danmarks Biblioteksforening og Frirummet, der også står for den tekniske platform, arrangementet afholdes på. Det er derfor på eget ansvar, at du deltager i arrangementet. Aalborg Bibliotekerne kan ikke tage ansvar for, hvordan evt. data (som f.eks. navn og emailadresse) der gemmes ifm. deltagelse i arrangementet opbevares og anvendes efterfølgende.