Billede af Helle, på hendes t-shirt står der 'En af os'
Billede af Helle, på hendes t-shirt står der 'En af os'

Om dette arrangement

Tid
15:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Lyrikscenen
Målgruppe
For voksne
Organizer
Unge/Voksne

Fredagsfordomme: "Sådan har alle det, du skal bare tage dig sammen!"

16.02.24
Vi bruger en række fredage på at trække fordomme om psykisk sygdom frem i lyset, og møde nogle af de mennesker, der møder fordommene i hverdagen.

Mød Helle, som blev mødt med fordommen "Sådan har alle det, du skal bare tage dig sammen!"  Helle var i midten af 30’erne, da hun blev diagnosticeret med autisme spektrum forstyrrelsen, ASF. I dette oplæg kan du høre Helle fortælle om, hvordan det er at være almindelig på den ualmindelige måde, og hvordan netop fordommen ”sådan har alle det, du skal bare tage dig sammen” har udfordret hendes selvforståelse. 

Mød mennesker, der lever med psykisk sygdom 

I arrangementsrækken "Fredagsfordomme" kan du møde mennesker, som lever med en psykisk sygdom og høre om nogle af de fordomme, de er blevet mødt med. De fortæller om, hvordan de oplever det at blive mødt af fordomme, hvorfor fordommene netop er fordomme, og så byder de op til fælles dialog, så vi sammen kan skabe mere åbenhed og forståelse for hinanden.  

Kommende fredagsfordomme oplæg: 

1/3 kl. 15: "Selvskade er bare for opmærksomhed" 

Tredje Fredags Fordom er den 1. marts kl. 15:00. Her kan vi møde Cecilie, som blev mødt med fordommen "Selvskade er bare for opmærksomhed". 

Samarbejde om at afstigmatisere psykisk sygdom 

Aalborg Bibliotekerne har sammen med Psykiatrien i Nordjylland indgået et samarbejde om at være med til at afstigmatisere psykisk sygdom. Derfor vil der henover det næste år være forskellige initiativer og arrangementer, der belyser livet med psykiske sygdomme.  
På Facebooksiden: "Recovery - Lad os tale om det, Region Nordjylland" har der den seneste tid været fokus på, hvordan mennesker med en psykisk sygdom kan blive mødt med fordomme. Her opstod konceptet "Fredagsfordomme", hvor en ambassadør i hvert opslag fortæller om en fordom, de selv har mødt.  
Fredagsfordomme oplæggene lægger sig i slipstrømmen på den bevægelse og giver dig mulighed for at møde rigtige mennesker, høre om deres liv og oplevelser med at blive mødt med fordomme 

Tilgængelighed 

Mulighed for at trække sig: Ja  
Niveaufri adgang: Ja 
Handicapvenligt toilet: Ja 
Teleslynge: Ja – kontakt biblioteket på bibliotek@aalborg.dk eller tlf.: 9931 4300 senest 3 dage før arrangementet for lån af mobil teleslynge.  

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg her 

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300. 

Materialer