Den kolde krig

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Glashjørnet
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Den Kolde Krig – foran og bag os

25.11.23
Atommagter, stormagter, propaganda og overvågning, efterretningstjenester og stedfortræder-krig. Alle sammen bekymrende ord, som vi pakkede væk for næsten 35 år siden. Nu er verden igen vendt på hovedet.

I denne samtale mellem lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, koldkrigshistoriker og museumsleder ved Langelands Museum Peer Henrik Hansen og museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fra koldkrigsmuseet REGAN Vest optegner vi omridset af Danmarks forsvar og civile beredskab under Den Kolde Krig – både den vi har lagt bag os og den vi måske har foran os. Var Danmark klar til Den Kolde Krig – og er vi klar til at forsvare os mod en ny potentiel trussel? Samtalen modereres af Gustav Lindberg Maindal fra Roskilde Bibliotekerne.

Samtalen vises på storskærm i Glashjørnet på Hovedbiblioteket. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangementet er en del af Bibliotekernes Festival for Historie. Når verden vendes på hovedet er festivalens tema for 2023. Vi spørger: Hvad skaber de store brud og omvæltninger?
 

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja 
Niveaufri adgang: Nej - der er en lang rampe op til hovedindgangen - kontakt gerne personalet for assistance
Handicapvenligt toilet: Ja 
Fast teleslyngeanlæg: Nej
  
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket via dette link.
  
Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300.

Logo bibliotekernes festival for historie