Ældre foto af Jean Hersholt og et foto af Vridsløselille fængsel

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Unge/Voksne

Danskere i verden: Klods-Hans i Hollywood – Historien om Jean Hersholt

12.04.23
Få den dramatiske historie om Danmarks første og absolut største Hollywoodskuespiller, Jean Hersholt

Navnet Jean Pierre Carl Büron siger næppe mange særligt meget. Det gør Jean Hersholt nok heller ikke. Begge navne tilhører samme person, nemlig Danmarks første og ubetinget største Hollywoodskuespiller: Jean Hersholt (1886-1956). Hersholts karriere begyndte i Valby med Nordisk Films første stumfilm i 1906, men blev afbrudt af et ufrivilligt tugthusophold i Vridsløselille, hvor han sad som fange nr. 85 i ”Den store sædelighedsskandale”. Formidler Hans Wendelboe Bøcher har gravet dybt i arkiverne for at fortælle Jeans historie. 

Navneændring og enkeltbillet 

En navneændring og en enkeltbillet med dampskibet til USA blev startskuddet til Hersholts medvirken i mere end 400 film med flere af tidens største stjerner – blandt andre Greta Garbo, Clark Gable, Shirley Temple og Boris Karloff. Hersholt blev formand for Oscarakademiet, modtog selv to Oscars og har lagt navn til en særlig æresoscar – The Jean Hersholt Humanitarian Award – og rejste under Anden Verdenskrig betragtelige midler til humanitær hjælp i sit tabte hjemland. 

At vi også skylder Jean Hersholt en stor del af æren for H. C. Andersens udbredelse i hele verden, er blot endnu en del af eventyret om ”Klods-Hans i Hollywood”. 

Arrangementet er en del af DR og Bibliotekernes Temsamarbejde hvor forårets tema er Danskere i verden. 


Tilgængelighed  

Mulighed for at trække sig: Ja 
Niveaufri adgang: Ja 
Handicapvenligt toilet: Nej 
Fast teleslyngeanlæg: Nej 

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hasseris Bibliotek via dette link. 
 

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300.