Små svampe i skovbunden.

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Glashjørnet
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Bogcafé - Genfortryllelse

02.09.22
Tilbage til naturen med litteraturen.

Vi har altid prøvet at forstå naturen, men på septembers bogcafe skal vi mærke den på egen krop.

Før naturvidenskaben forstod vi verden gennem mytologiens verdensbillede. Myterne har fællestræk, der forbinder os på tværs af tid, sted og sprog. Nu er det litteraturen, der danner bro og giver os flere bud på, hvor vi står nu.  

I litteraturen myldrer det lige nu frem med vildtvoksende bud på, hvordan vi kan sætte vores egne behov til side og give naturen den ro og plads, som den har brug for. Gak til myren og bliv viis. Kram et træ. Stop op og bliv begejstret. Det er magisk! Et lille frø kan gro og vokse sig stort, ligesom mange små ord kan danne stor litteratur.  

Men det haster med at få genopbygget vores følelsesmæssige forbindelse til naturen, hvis vi vil bevare biodiversiteten og bekæmpe klimakrisen. Hvordan får vi halet verden i land her på kanten af sammenbrud? Hvor er håbet? Hvordan finder vi fællesskabet og sammenhørigheden igen? Kys frøen og find ud af det. 

Bogcafeen bliver fortalt af Vita Andersen og Jacob Bæk, Aalborg Bibliotekerne.  
 
Det lokale vokalensemble Nærlyd under ledelse af Rikke Hestvang Andersen synger egne arrangementer af vores smukke naturinspirerede sange fra romantikken og dykker ned i middelaldervisernes naturbesjælede univers.