Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Glashjørnet
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Andrei Sakharov – en kamp for fred og menneskerettigheder

20.05.22
Kim Frederichsen der bl.a. er Ph.d i russisk historie og samfundsforhold samt bestyrelsesmedlem i FN-forbundet fortæller historien om den kendte russiske atomfysiker og menneskeretsaktivitet Andrei Sakharov og hans arbejde for fred og menneskerettigheder, der stadig den dag i dag er nødvendig.  

Kim Frederichsen er uafhængig forsker, forfatter, medlem af den rådgivende gruppe i Den danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder og anmelderredaktør ved tidsskriftet Arbejderhistorie.  

Modtager af Nobels fredspris 

Andrei Sakharov modtog i 1975 Nobels fredspris for sin kamp for menneskerettigheder og fred. I 1970 oprettede Sakharov en komité for menneskerettigheder og forsvar af politisk forfulgte i Sovjetunionen. Et arbejde der gjorde, at han fra 1980 til 1986 levede under politiets konstante opsyn. I 1988 indstiftede Europa-Parlamentet Sakharov-Prisen, en fredspris til ære for Sakharov og som hvert år uddeles til fremtrædende freds- og menneskeretsforkæmpere. 

Om Andrei Sakharov 

Andrei Sakharov, blev født d. 25. maj 1921, og i 2021 kunne man derfor fejre 100-året for hans fødsel. I den anledning har Sakharov-Centret i Moskva udarbejdet en vandreudstilling om Sakharovs liv og virke.  

Kom i god tid og oplev Sakharov udstillingen, der befinder sig på Aalborg Hovedbibliotek i perioden fra 11. maj til den 3. juni 2022.  

Arrangementet er i samarbejde med FN-Forbundet