Fire små skeletter på pind i noget der minder om et fysiklokale

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Foredragssalen
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Unge/Voksne

Aalborg:dox – Livet og andre problemer.

14.03.24
Dokumentarfilm og debat om meningen med livet, døden og hvorfor vi som mennesker kan have større empati for en giraf i zoologisk end mink på en minkfarm.

Peter Sandøe, Professor ved Københavns Universitet, kigger forbi og introducerer Max Kestners spritnye dokumentar, Livet og andre Problemer, som starter med en københavnsk giraf-unge, der går viralt fra Hollywood til Tjetjenien. Efter filmen vil der være debat om nogle af filmens tematikker. Hvad er livet og hvad gør os til levende, tænkende mennesker – og hvorfor har vi empati for en giraf i zoologisk have, vi aldrig har set? 

Da giraffen Marius blev aflivet af Københavns Zoologiske Have for 10 år siden, blev det en nyhed, der gik viralt fra Hollywood til Tjetjenien. Men det blev også den første dominobrik, der væltede i den vildtvoksende skov af eksistentielle spørgsmål, som Max Kestner stiller sig selv og os i sin nye og herligt eventyrlystne film.  

Hvad er livet? Findes bevidstheden? Hvor kommer kærligheden fra? Og ikke mindst: Hvordan hænger det hele egentlig sammen - sådan rigtigt?  

Med nysgerrighed og et åbent sind drager Kestner ud på en filosofisk verdensomsrejse for at få svar på sine spørgsmål. Videnskabsfolk som Charles Foster og Eske Willerslev bidrager, og selvom hvert spørgsmål føder tre nye, bliver man ikke desto mindre klogere på universets store og små sammenhænge undervejs. Hvad der kunne være endt som alle tiders mest (selv)højtidelige film er i stedet blevet til årets mest morsomme, kreative og komplet uforudsigelige oplevelse. For selvom skalaen er kosmisk, er Max Kestners opmærksomhed altid på detaljen. Det siger ikke så lidt, at han på samme tid har lavet sin største, mest ambitiøse og samtidig mest personlige film.

Spilletid: 100 min  

Instruktør: Max Kestner 

Sprog: dansk, engelsk, svensk, japansk 

Undertekster: engelsk  

Om Aalborg:Dox  

Aalborg:Dox er et samarbejde med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, om at bringe film fra hovedfestivalen i København ud til hele Danmark, samle folk og inspirere til dialog om vigtige og aktuelle emner  

Læs mere om Aalborg:Dox på CPH:DOX’s hjemmeside 

Tilgængelighed 

Mulighed for at trække sig: Ja   
Niveaufri adgang: Ja – kontakt personalet for niveaufri adgang 
Handicapvenligt toilet: Ja 
Fast teleslyngeanlæg: Ja  

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket via dette link.  

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, må du endelig skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300.