Hans Wendelboe fremviser et ældre Anders And album

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Grupperum 8
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Unge/Voksne

(√5+1):2 = 1,6180339…

06.12.22
Oplev det gyldne snit hos Carl Barks og Anders And.

Aalborg Bibliotekernes digitale formidler og billedkunstlærer Hans Wendelboe Bøcher har læst Anders And-blade fra før han kunne gå og dér fundet spor af det gyldne snit hos mange af de store andetegnere.   
 
Find brillerne og linealen frem og dyk med ned i en af yndlingsfortællingerne, ”Hvem ved hvad” (”The Crazy Quiz Show”), W WDC 99-02 fra 1948, første gang udgivet i dansk Anders And & Co., nr. 6/1950.  

Det gyldne snit definerer delingen af et linjestykke i to stykker, så forholdet mellem hele linjestykket og det største stykke er det samme som forholdet mellem det største og det mindste stykke. 
 
Inddelingen har været kendt siden oldtiden og har lige siden optaget matematikere, videnskabsmænd, billedkunstnere og komponister. Det er forbundet med en særlig ærbødighed, og indeholder en særlig smuk harmoni og skønhed. Astronomen Johannes Kepler (1571-1630) talte ligefrem om ”divina proportio”, det guddommelige forhold. 

Om koncept MAX15

Arrangementet er del af MAX15, der er Aalborg Bibliotekernes nye koncept for borgere, der virkelig er vilde med at gå i dybden med tingene. Ingen emner er for små, for mærkelige eller smalle til MAX15. 

Vi går undersøgende og detaljeret til værks i vores higen efter viden. Navnet MAX15 hentyder til, at der måske kun er max 15 borgere, der kan tænkes at være interesseret i hvert emne, vi sætter under lup. Er du mon en af de 15?    

Tilgængelighed

  • Mulighed for at trække sig: Ja 
  • Niveaufri adgang: Ja 
  • Handicapvenligt toilet: Ja  
  • Fast teleslyngeanlæg: Nej, men mobil teleslynge kan lånes 

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket her.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os på bibliotek@aalborg.dk eller ring på tlf. 99314300.