Luciaoptog på Hovedbiblioteket
Luciaoptog på Hovedbiblioteket

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 13:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Hovedbiblioteket
Målgruppe
For alle
Børn

Luciaoptog

12.12.19
Traditionen tro kommer Lucia til Hovedbiblioteket, og i år bliver det torsdag den 12 december kl. 13, hvor Skipper Clement Skolens Kor går Luciaoptog gennem hele Hovedbiblioteket.

Under ledelse af Tanya Hestbeck vil koret, iklædt hvide kjoler og med lys i hænderne, synge deres vej igennem et juleudsmykket bibliotek. 

Skipperkoret, fra Skipper Clement skolen, består af 20 drenge og piger, som går i 4.-6. klasse. Børnene har mange forskellige nationaliteter, da hovedparten af koret i år består af børn fra skolens internationale linje. 

Koret elsker at synge, og de synger både danske og engelske sange - også flerstemmigt. 

Kom og oplev den hyggelige julestemning med flotte lys og dejlig sang.

Hvem er Lucia?

Vi har i Danmark taget traditionen om Luciaoptoget til os fra vores svenske naboer, hvor traditionen foreskrev, at den kønneste pige i landsbyen gik forrest med krans og levende lys på hovedet. Pigen Lucia var en italiensk helgeninde, der måtte lide
martyrdøden som følge af sin tro eller sådan lyder i hvert fald en af forklaringerne. Hendes helgendag er den 13. december, som i den julianske kalender var årets korteste dag.

Lucia kommer af det latinske ord ‘lux’, som betyder lys, og én ting er sikkert – med luciaoptoget på biblioteket den 14. december vil biblioteket lyse ekstra meget op denne dag.

Tags