Emil fra Lønneberg står på hænder. Der står "Hurra Emil fylder 60 år". Der er logoer: Sveriges ambassad, Köpenhamn, Emil i Lönnebergag og Astrid Lindgren Company. Der står med småt: Copyright The Astrid Lindgren Company / Bildmarkana Berg / Björn Berg

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:15
Pris
Gratis
Bibliotek
Børn

Hujedamej, Emil fylder 60! - udstillingen åbner

24.10.23
Emil var Astrid Lindgrens egen favorit blandt hendes mange karakterer. Vær med til at fejre åbningen af udstillingen, som fejrer en alle tiders ballademagers 60 års fødselsdag.

I 1963 kom den første bog om Emil fra Lønneberg til verden, og I år fejrer vi hans 60 års jubilæum med en udstilling udlånt af den svenske ambassade og The Astrid Lindgren Company. 

Vi åbner udstillingen med at læse en lille historie om Emil højt, hvor vi hører om nogle af alle de sjove ting, han af og til roder sig ud i.  

Efterfølgende klipper vi snoren til udstillingen og går på opdagelse. 

Vil du, din klasse eller din børnehave være med til åbningen, kan du sende en mail til lea.christensen@aalborg.dk og aftale nærmere. 

Mod, moral, empati, venskab og oprør

"Ved du, hvad Emil fra Lønneberg engang gjorde?" sagde Astrid pludselig en dag til sit skrigende treårige barnebarn, Karl-Johan. Karl-Johan blev tavs, for han ville jo gerne vide, hvad Emil lavede – og hermed blev Emil ”født”. Det var i august, 1962, og siden er den blonde ballademager blevet en kæmpestjerne og elsket af både børn og voksne verden over. 

Historierne om ham er dybt humoristiske, men de er også historier om mod, moral, empati, venskab og oprør og holder stadig den dag i dag. 

Kom og se udstillingen Emil fra Lønneberg, som står fra d. 24. oktober til d. 19. november på Hovedbiblioteket. 

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja 
Niveaufri adgang: Ja
Handicapvenligt toilet: Ja
Fast teleslyngeanlæg: Nej – kontakt personalet (to dage før) for lån af mobil teleslynge
  
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket her
  
Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, kan du skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300.