Børn

Bibliotekernes femkamp

06.09.21 - 16.10.21
Der er femkamp på Aalborg Bibliotekerne! Kom og prøv kræfter med fem discipliner på vores biblioteker.

Vi slår dørene op til femkamp på Aalborg Bibliotekerne! 

Kom og prøv kræfter med de fem discipliner:

  • Bogbilstræk
  • Fremfindsstafet
  • Sortér en bogvogn
  • Bogcurling
  • Bogsidning

Når I kommer til den første disciplin skal I tilmelde jeres hold til bibliotekaren. I skal være minimum være fire personer på et hold og finde på et fedt holdnavn.

I kan holde øje med jeres placering på livetabellen via aalborgbibliotekerne.dk. Det hold med flest point vinder en flot præmie med et gavekort til AaB sport, fire bøger og et brætspil, så I kan dyste videre, når femkampen er slut. 

Femkamp - Bogcurling

Bogcurling går ud på at få point alt efter hvor mange bøger I kan få ind og ligge i pointfelterne. Det gælder om at have gode øje og gode arme, hvis I skal ramme der hvor I får flest point. Samtidig skal I passe på ikke at skubbe jeres egne bøger ud igen. 

Hvornår:
Uge 36-41 på Trekanten og Vodskov 

Klokkeslæt: 
I den betjente åbningstid

Femkamp - Bogsidning

En af de 5 discipliner er at bygge et bogtårn ud af et bestemt antal bøger, herefter skal en af holddeltagere sidde/stå på tårnet, mens de andre deltagere langsomt piller det fra hinanden igen. Holdkammeraten der står på tårnet, må ikke på noget tidspunkt røre jorden (før den sidste bog er fjernet) eller de andre deltagere, når nedtagningen af tårnet er gået i gang. 
Meld jeres hold til og opnå point alt efter hvor mange bøger I kan fjerne fra tårnet igen. 

Hvornår:
Uge 36-41 på Svenstrup bibliotek og på Hovedbiblioteket

Klokkeslæt:
I den betjente åbningstid

Femkamp - Fremfindsstafet

Fremfindsstafet går ud på at finde reserveringer. Meld jeres hold til og få point alt efter hvor hurtige I er til at finde otte forskellige materialer.
Første person på holdet får listen med materialer der skal findes og løber ud efter det. Holddeltageren løber tilbage til resten af holdet, lægger bogen i en kasse og så kan næste deltager løbe afsted. Hvis der er børn under 10 år på holdet, må de gerne følges med en voksen rundt. I må også gerne spørge bibliotekarerne om hjælp – men det giver et strafpoint!

Hvornår: 
I uge 36-41 på Nibe, Hals og Hasseris Bibliotek

Klokkeslæt: 
I den betjente åbningstid 

Femkamp - Sortér en bogvogn

Sortér en bogvogn fyldt med materialer. Der er både skønlitteratur, film, fagbøger og meget mere der skal sættes rigtigt på plads på vognen. 
Meld jeres hold til og test hvor hurtige I er til at sortere en bogvogn. Materialerne vil stå hulter til bulter og det er så jeres opgave at få dem sorteret ud på de rigtige hylder på vognen – og selvfølgelig i den rigtige rækkefølge. 

Hvornår: 
I uge 36-41 på Vejgaard og Nørresundby Bibliotek

Klokkeslæt: 
I den betjente åbningstid 

Femkamp - Bogbilstræk

Jeres hold får point alt efter hvor langt I kan trække bilen. Der vil være stærke mænd til stede til at komme med gode fifs til hvordan man bedst muligt trækker en 3 tons tung bil – men det er op til jer hvor mange point I skal have!

Bogbilstræk finder sted på 5 datoer udenfor Svenstrup Bibliotek, Vodskov Bibliotek og Hovedbiblioteket. Læs mere om bogbilstræk her

Femkampen er en aktivitet i forbindelse med DRs tema ”Sammen i bevægelse”, som løber af stablen i efteråret.