Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Stillecafeen
Målgruppe
For alle
Børn

AFLYST: Sammen om skærmen

04.04.24
Deltag i en hyggelig og nysgerrig snak om familiens digitale liv til Sammen om skærmen på Vodskov bibliotek. 

Der var en gang, hvor vi kun havde én skærm i hele huset: fjernsynet. Dengang var vi ofte sammen om skærmen, men i dag har vi hver vores skærm, og det er ikke altid vi ved hvad resten af familien oplever på deres skærme. Faktisk er vores børn de første i verdenshistorien, der vokser op med den fantastiske og allestedsnærværende digitale verden.  

Diskussionerne om, hvilken rolle vores skærme skal spille i familien, har fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være lidt svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men det de alle er enige om er, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv.  

Til workshoppen bliver I udstyret med redskaber, der kan hjælpe jer med at kortlægge, hvad I ser og gør på nettet, og få snakket sammen om hvad det betyder. 

Få overblik over familiens skærmbrug 

Børn og forældre vil med klistermærker, pen og papir kortlægge deres digitale liv og lærer undervejs nyt om hinandens skærmliv. Og ligesom børnene får lov til at vise deres yndlings-YouTubere og de sjoveste spil, må forældrene også fortælle børnene om hvad de selv laver på nettet, og måske overveje om skærmene har den rigtige plads i familielivet.  

Medbring jeres egne skærme, så I kan vise hinanden, hvad I ser på Netflix eller forklare hvad snapstreaks går ud på, og brug et par hyggelige timer sammen om skærmen i stedet for bag ved skærmen. 

Arrangementet henvender sig til forældre og deres børn fra 8 år.  

”Sammen om Skærmen” er udviklet af ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Samtaleværktøjet hjælper jer i gang med snakken, om alt det der sker på skærmen og gør jer meget klogere på, hvorfor jeres børn er så vilde med deres skærme – og vice versa.  

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja  
Niveaufri adgang:  Nej – kontakt personalet for niveaufri adgang  
Handicapvenligt toilet: Ja
Teleslynge:  Nej – kontakt biblioteket på bibliotek@aalborg.dk eller tlf.: 9931 4300 senest 3 dage før arrangementet for lån af mobil teleslynge. 
  
Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Vodskov Bibliotek 
  
Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, kan du skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300.

Materialer